wędkarz12 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Widziałem jak na moim łowisku pływają duże okonie rzucałem na różne błystki itd, Co wy byście polecili??? Na te błystki wgl nie bierze Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Twisterek Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Piotr~ Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Witaj. Tak jak Bart pisze, mały twisterek będzie skuteczny najlepiej bez przyponu, również dobrze mozna połowić na małego żywczyka podanym na pojedyńczym haczyku i czerwone robaczki - to chyba najskuteczniejsze przynęty na okonia, co nie oznacza że inne przynęty nie będą skuteczne. Jest masa przynęt, błystki różnego typu, woblerki, kopyta i wiele innych. Wędkarz12, a te duże okonie to jakiej wilekości widziałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrykos091 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Mepsik pomarańczowy "0" lub "1" w zależności od wielkości tych okonków:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarz12 Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 te okonie miały około 30 centymetrów albo i więcej edit: czas na edycję posta wynosi 30min. wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3viL Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Twisterki ( moim zdaniem czerwone najlepsze) i czerwone robaczki skuteczne przynęty na połów okoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Widziałem jak na moim łowisku pływają duże okonie rzucałem na różne błystki itd, Co wy byście polecili???Drgawice Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarz12 Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 lipa troche bo nie mam łudki (w naprawie) ani nawet pątonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 a malutki żywiec??? warto spróbować. temat przeniosłem do odpowiedniejszego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarz12 Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 próbowałem na małego żywca, twistery i czerwone robaczki najlepiej wypadły twistery złowiłem na nie 7 okoni. Na żywca 5 okoni a na robaczki tylko 2. Razem wyszło 14 okonków nawet nie żle. Pod koniec gdy założyłem większego twistera (żółtego) złapałem jeszcze szczupaczka 2 kg. Wielkie dzięki za pomoc !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzana_pl Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Ja też łowiłbym na twistery,zobaczysz że się sprawdzi. No może ewentualnie małego żywca,ale jak piszesz,że masz 14 sztuk a jak założyłeś większego twistera to i szczupaka dało radę to chyba najbardziej odpowiednie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danio997 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 wind potwierdzam albo np. na pinkę, białego robaczka, czerwonego. Ja na białego wyciągłem okonia na 31 cm więc nie taki mały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts