wędkarz12 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 Widziałem jak na moim łowisku pływają duże okonie rzucałem na różne błystki itd, Co wy byście polecili??? Na te błystki wgl nie bierze
~Piotr~ Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 Witaj. Tak jak Bart pisze, mały twisterek będzie skuteczny najlepiej bez przyponu, również dobrze mozna połowić na małego żywczyka podanym na pojedyńczym haczyku i czerwone robaczki - to chyba najskuteczniejsze przynęty na okonia, co nie oznacza że inne przynęty nie będą skuteczne. Jest masa przynęt, błystki różnego typu, woblerki, kopyta i wiele innych. Wędkarz12, a te duże okonie to jakiej wilekości widziałeś?
Patrykos091 Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 Mepsik pomarańczowy "0" lub "1" w zależności od wielkości tych okonków:)
wędkarz12 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 te okonie miały około 30 centymetrów albo i więcej edit: czas na edycję posta wynosi 30min. wind
d3viL Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 Twisterki ( moim zdaniem czerwone najlepsze) i czerwone robaczki skuteczne przynęty na połów okoni
Gość woldi Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 Widziałem jak na moim łowisku pływają duże okonie rzucałem na różne błystki itd, Co wy byście polecili???Drgawice
wędkarz12 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 lipa troche bo nie mam łudki (w naprawie) ani nawet pątonu
wind Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpnia 2012 a malutki żywiec??? warto spróbować. temat przeniosłem do odpowiedniejszego działu.
wędkarz12 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2012 próbowałem na małego żywca, twistery i czerwone robaczki najlepiej wypadły twistery złowiłem na nie 7 okoni. Na żywca 5 okoni a na robaczki tylko 2. Razem wyszło 14 okonków nawet nie żle. Pod koniec gdy założyłem większego twistera (żółtego) złapałem jeszcze szczupaczka 2 kg. Wielkie dzięki za pomoc !!!
Brzana_pl Napisano 27 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja też łowiłbym na twistery,zobaczysz że się sprawdzi. No może ewentualnie małego żywca,ale jak piszesz,że masz 14 sztuk a jak założyłeś większego twistera to i szczupaka dało radę to chyba najbardziej odpowiednie.
Danio997 Napisano 11 Maja 2013 Zgłoszenie Napisano 11 Maja 2013 wind potwierdzam albo np. na pinkę, białego robaczka, czerwonego. Ja na białego wyciągłem okonia na 31 cm więc nie taki mały
Rekomendowane odpowiedzi