Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witaj.

Tak jak Bart pisze, mały twisterek będzie skuteczny najlepiej bez przyponu, również dobrze mozna połowić na małego żywczyka podanym na pojedyńczym haczyku i czerwone robaczki - to chyba najskuteczniejsze przynęty na okonia, co nie oznacza że inne przynęty nie będą skuteczne. Jest masa przynęt, błystki różnego typu, woblerki, kopyta i wiele innych. Wędkarz12, a te duże okonie to jakiej wilekości widziałeś?

Napisano

Widziałem jak na moim łowisku pływają duże okonie rzucałem na różne błystki itd, Co wy byście polecili???

Drgawice :D
Napisano

próbowałem na małego żywca, twistery i czerwone robaczki najlepiej wypadły twistery złowiłem na nie 7 okoni. Na żywca 5 okoni a na robaczki tylko 2. Razem wyszło 14 okonków nawet nie żle. Pod koniec gdy założyłem większego twistera (żółtego) złapałem jeszcze szczupaczka 2 kg.

Wielkie dzięki za pomoc !!!

Napisano

Ja też łowiłbym na twistery,zobaczysz że się sprawdzi. No może ewentualnie małego żywca,ale jak piszesz,że masz 14 sztuk a jak założyłeś większego twistera to i szczupaka dało radę to chyba najbardziej odpowiednie.

• 8 miesięcy temu...