BARTEKII Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Witam, łowię nad małym jeziorkiem, nęcę kukurydzą, jakie ryby teraz mi mogą wziąć na spławik?? Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emines Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Jak dobrze zanęcisz to nawet karp i lin często biorą jak się dobrze zanęci i cicho będziesz się zachowywać polecam również groszek zielony z puszki Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTEKII Posted August 27, 2012 Author Report Share Posted August 27, 2012 Jak dobrze zanęcisz to nawet karp i lin często biorą jak się dobrze zanęci i cicho będziesz się zachowywać polecam również groszek zielony z puszki Lin może wziąć? Ok, super, dzięki za informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Jak dobrze zanęcisz to nawet karp i lin O ile właśnie występuje w łowisku i przy okazji zajrzy na miejscówkę Bartka . Popytaj wędkarzy, podpatruj co łowią, to się dowiesz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirania Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Witam, łowię nad małym jeziorkiem, nęcę kukurydzą, jakie ryby teraz mi mogą wziąć na spławik?? Z góry dziękuję Dobrze zanęć i zobacz jaka ryba występuje, kup białego,czerwonego i kukurydze. Samą kukurydzą nie zanęcaj bo tylko przekarmisz rybę a to ma służyć tylko jako dodatek więc nie przekarmiaj. Pewnie połowisz karasia, leszcza to raczej pewniaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Witam, łowię nad małym jeziorkiem, nęcę kukurydzą, jakie ryby teraz mi mogą wziąć na spławik?? Z góry dziękujęJakie złowisz to się przekonasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlotaRybka_com_pl Posted September 20, 2012 Report Share Posted September 20, 2012 Dokładnie jak powyżej: dobra zanęta i przekonasz się jaka ryba tam występuje. Myślę że na kukurydze karpie raczej nie złowisz,ale kto wie... Mi nie udała się taka sztuka,już prędzej Lin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Dokładnie jak powyżej: dobra zanęta i przekonasz się jaka ryba tam występuje. Myślę że na kukurydze karpie raczej nie złowisz,ale kto wie..Ja wiem Karpie nie są aż tak wybredne, żeby kukurydzy nie tknąć...I można je trafić. ryby w sierpniu mogły brac wszytskie w sumie chyba poza miętusami i sieją, bo jej pewnie nie ma w tym jeziorku jak i większości w kraju... Ale na serio- najlepiej zapytać miejscowych co w wodzie pływa, oni wiedzą A drugi sposób, to jak Okno napisał- dowiesz się jak złowisz I racjonalna jest rada, by nie nęcić samą kukurydzą, lecz dodawać ją jako dodatek. Zanęty mają silniejszy zapach i lepiej wabią ryby, a kukurydza jako dodatek kaloryczny ma je zatrzymać w miejscu nęcenia na dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzana_pl Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Pod warunkiem,że w danym loowisku występuje karp - a teraz w listopadzie będzie Ci tym bardziej trudno znaleźć na niego dobrą zanętę. Jeżeli Tobie udalo się na kukurydzę- serdecznie gratuluje,bo moim zdaniem jest to duża sztuka:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts