Jump to content

Jakie ryby teraz biorą?

BARTEKII
 Share

Recommended Posts

Jak dobrze zanęcisz to nawet karp i lin

O ile właśnie występuje w łowisku i przy okazji zajrzy na miejscówkę Bartka :). Popytaj wędkarzy, podpatruj co łowią, to się dowiesz .

Witam, łowię nad małym jeziorkiem, nęcę kukurydzą, jakie ryby teraz mi mogą wziąć na spławik?? Z góry dziękuję

Dobrze zanęć i zobacz jaka ryba występuje, kup białego,czerwonego i kukurydze. Samą kukurydzą nie zanęcaj bo tylko przekarmisz rybę a to ma służyć tylko jako dodatek więc nie przekarmiaj.

Pewnie połowisz karasia, leszcza :D to raczej pewniaki.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dokładnie jak powyżej: dobra zanęta i przekonasz się jaka ryba tam występuje. Myślę że na kukurydze karpie raczej nie złowisz,ale kto wie..

Ja wiem :)

Karpie nie są aż tak wybredne, żeby kukurydzy nie tknąć...I można je trafić.

ryby w sierpniu mogły brac wszytskie w sumie chyba poza miętusami i sieją, bo jej pewnie nie ma w tym jeziorku jak i większości w kraju...

Ale na serio- najlepiej zapytać miejscowych co w wodzie pływa, oni wiedzą A drugi sposób, to jak Okno napisał- dowiesz się jak złowisz :)

I racjonalna jest rada, by nie nęcić samą kukurydzą, lecz dodawać ją jako dodatek. Zanęty mają silniejszy zapach i lepiej wabią ryby, a kukurydza jako dodatek kaloryczny ma je zatrzymać w miejscu nęcenia na dłużej.

• 1 month later...