Jump to content

Wisłoka

Hubert Kopala
 Share

Recommended Posts

Łowi ktoś na Wisłoką w okolicy Dębicy, a jak łowić to może powiedzieć jakie efekty bo u mnie słabiuśko. Byłem ze 3 razy i jedyne co złowiłem to 4 ukleje ale na brzegu widziałem łuskę i łeb klenia w przedziale 30-40. Rozmawiałem z gościem co był z synem i ten syn złowił klenia na 10-15 i dał temu ojcu a ten włożył do nerki, prawie padłem z pożenowania

Polowałem na leszcze,świnki,certy i jaźe. Łowiłem feederem w miejscu gdzie nie ma nurtu głębokość 1-3m szkłem 6km z buta w jedną stronę i naprawdę po 3 wypadach (6-ogodzinnych) zwątpiłem, i uświadomiłem że jak ryby nie ma w łowisku to nie weźmie. Dlatego nie łowie tam bo to bez rybie. Chciałem zapytać czy ktoś ma jakieś efekty bo u mnie lipa

Ja jesienią łowie tylko na mięso. Chodzi mi o żaba, wątroba, Rosówka, pijawka końska,krewetka,filet,żywiec a nawet ostatnio wujek dał mi małe myszy to czterdziestak się uwiesił . Jeżeli chodzi o miejsca to wszędzie z wolnym nurtem i krzaczorami. Zestaw wygląda tak że na linkę główną (ja używam plecionki) nakładam ciężarek masa zależna od nurtu, ale ważne jest to żeby nie był to ten srebrny błyszczący się bo może to odstraszać rybe. Ja ciężarki robię sam z kamieni i są ok. Następnie krętlik z osłonką żeby węzła nie obijało. Potem przypon z plecionki 15lbs haczyk zależnie od przynęty. Tym zestawem łowie na feedera.To jest mój sposób na klenie który sprawdził się na małych strumykach  i średnich rzekach 

9 minut temu, Hubert Kopala napisał:

Gdzie ci Sr będzie się przedzierało 6km

To nie ma znaczenia czy 6 czy 12 km, kłusownictwo jest kłusownictwem bez względu na to, czy zostało ujawnione czy nie. I kropka.