Strzyżak Posted February 3, 2021 Report Share Posted February 3, 2021 Jak rozrabiacie zanętę do feedera na stojącą wodę? Głównie chodzi mi o to czy używacie jakiś ziem, glin zanętowych, i w jakim celu się je dodaje. Używacie specjalnych zanęt do feedera, czy używacie normalnych przeznaczonych do spławika bo uważacie że niczym się nie różnią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted February 4, 2021 Report Share Posted February 4, 2021 Glin i ziem używam tylko na rzekę i to w zasadzie tylko jeśli chcę żeby zestaw był ciężki a mało treści w nim było.. Wtedy szybko spada na dno i nurt łatwo jej nie przenosi. Na wodę stojącą w klasyczne koszyki daję zanętę feederową. A dokładnie MVDE Feeder ( jak na zdjęciu) Zanęta jest lekka i szybko pracuje tworząc coś na kształt chmury zanętowej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman334 Posted February 20, 2021 Report Share Posted February 20, 2021 Ziem i glin używa się na wodę z nurtem, ponieważ zanęta musi być dość ciężka by zdążyła opaść zanim woda ją zmyje. Na wodę stojącą wystarczy tradycyjna i takiej używam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz1031 Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Ja używam wody z łowiska żadnych glin. Jak rozrabiam moją zanętę to wsypuje 3/4 opakowania 1/4 wodę z łowiska i troszkę wody z kukurydzy i taki zestawik leci do wody złowiłem bardzo skuteczny zestaw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruby377 Posted November 2, 2021 Report Share Posted November 2, 2021 Koledzy pytanie. W sobotę mam zawody federowe. Jaką zanęty byście dali? Ciemna plus ziemia z gliną do tego pinka czy jokers, a może jeszcze coś innego. Jakie proporcje ? Woda lekko płynące Kanał Żerański. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 20, 2022 Report Share Posted February 20, 2022 Ja łowię na zanętę orzechowo-czekoladową i dobrze biorą. na haczyk jakaś pinka, albo białe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krawiec77 Posted December 23, 2022 Report Share Posted December 23, 2022 jak zawody to pewnie na leszcze się nastawisz 1/3 spożywka z ziemią i do tego topiona pinka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 27, 2022 Report Share Posted December 27, 2022 Z taką ilością łopat będziesz mógł utworzyć stowarzyszenie łopatologii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts