Strzyżak 0 Report post Posted February 3 Jak rozrabiacie zanętę do feedera na stojącą wodę? Głównie chodzi mi o to czy używacie jakiś ziem, glin zanętowych, i w jakim celu się je dodaje. Używacie specjalnych zanęt do feedera, czy używacie normalnych przeznaczonych do spławika bo uważacie że niczym się nie różnią? 0 Share this post Link to post Share on other sites
wędkarstwo z pasją 304 Report post Posted February 4 Glin i ziem używam tylko na rzekę i to w zasadzie tylko jeśli chcę żeby zestaw był ciężki a mało treści w nim było.. Wtedy szybko spada na dno i nurt łatwo jej nie przenosi. Na wodę stojącą w klasyczne koszyki daję zanętę feederową. A dokładnie MVDE Feeder ( jak na zdjęciu) Zanęta jest lekka i szybko pracuje tworząc coś na kształt chmury zanętowej. 1 Share this post Link to post Share on other sites
roman334 1 Report post Posted February 20 Ziem i glin używa się na wodę z nurtem, ponieważ zanęta musi być dość ciężka by zdążyła opaść zanim woda ją zmyje. Na wodę stojącą wystarczy tradycyjna i takiej używam. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Wędkarz1031 2 Report post Posted March 27 Ja używam wody z łowiska żadnych glin. Jak rozrabiam moją zanętę to wsypuje 3/4 opakowania 1/4 wodę z łowiska i troszkę wody z kukurydzy i taki zestawik leci do wody złowiłem bardzo skuteczny zestaw 1 Share this post Link to post Share on other sites