Batril Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2021 Witam mam pytanie otóż jak w tytule pytam o łowienie na Wiśle. Słyszałem że podobno jest tam kra i ogólnie w miejscu gdzie ja mieszkam jej nie widać i też jest lekka powódź i nie wiem czy powinienem ryzykować straceniem części sprzętu przygotowanego na nowy sezon
zwykły michał Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2021 W trakcie powodzi ryby zajmują inne stanowiska. Można spróbować jeśli znasz rzekę na tyle dobrze żeby wiedzieć gdzie szukać. 2
Batril Napisano 6 Marca 2021 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2021 A co z krą? Może być pod wodą? Kilka dni temu było widać jak płynie po powierzchni wiem o tym bo mieszkam 200 M od rzeki. Może jeszcze być i płynąć czy raczej spłynęła?
Docio Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2021 Oj człowieku. Przecież macie spiętrzenie. Jeszcze kilka dni temu lodołamacze pływały a poziom wody się podniósł. Oczywiście, że spiętrzona kra mogła zostać zalana wodą i jej nie widać. Jednak czy tak jest trzeba sprawdzić albo zadzwonić do elektrowni na zaporze, czy spiętrzenie nadal się utrzymuje. 1
zwykły michał Napisano 6 Marca 2021 Zgłoszenie Napisano 6 Marca 2021 2 hours ago, Batril said: A co z krą? Może być pod wodą? Kilka dni temu było widać jak płynie po powierzchni wiem o tym bo mieszkam 200 M od rzeki. Może jeszcze być i płynąć czy raczej spłynęła? Nikt kto siedzi przed ekranem nie będzie wiedział. Codzienna obserwacja powinna dać odpowiedź na takie pytanie. 3
Rekomendowane odpowiedzi