ddanie3l Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 Witam wędkarzy! Mam problem z doborem żyłki na spławik. Poleca ktoś jakąś w miarę tanią i dobrą żyłkę do połowu płotek i leszczy do 1kg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 Żyłka nie kosztuje fortuny, kup i sprawdź, jaka Ci się sprawdza. Na pewno nie grubsza niż 0.20. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 Na płotki nie potrzebujesz technologii kosmicznej, poradzi sobie większość rynkowych żyłek. Jeśli jednak szukasz żyłki, która zaspokoi potrzeby nawet wyczynowców. To śmiało mogę polecić VDE-Robinson Supercup. Używam jej od kilku lat i świetnie mi się sprawdza. Jest bardzo wytrzymała i ma małą pamięć. Tu przykładowy link 0,19mm i 150m Robinson Supercup Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 17, 2021 Report Share Posted March 17, 2021 2 hours ago, m4ko said: Żyłka nie kosztuje fortuny, kup i sprawdź, jaka Ci się sprawdza. Na pewno nie grubsza niż 0.20. Niby nie kosztuje fortuny ale słaba żyłka to tylko frustracja. Skręca się, rwie w dowolnym miejscu i najgorszym możliwym momencie. Można kupować kilka razy i nie trafić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz1031 Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Dobrą żyłką którą ja mam na spławik to jest Żyłka Millenium Leszcz 0,16mm 200m 3,82kg Myślę że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts