Charles Kapista Posted June 28, 2021 Report Share Posted June 28, 2021 (edited) Witam, zaczynam swoją przygodę z wędkowaniem i mam pytanie. Czy mając kartę wędkarską zdaną w moim regionie (Oświęcim) i posiadając zezwolenie na odpowiednie jezioro i rodzaj połowu z tej strony mogę bezproblemowo wędkować? (Jadę na wakacje i chcę powędkować) Edited June 28, 2021 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 28, 2021 Report Share Posted June 28, 2021 Co się dzieje z egzaminami, że ludzie nie wiedzą o tak podstawowych rzeczach, które są w ustawie o rybactwie śródlądowym, a którą powinni znać niemal na pamięć, przynajmniej w zakresie wędkarstwa? Karta Wędkarska jest wydawana przez starostwo i jest ważna w całym kraju. Łowiąc w jakiejś wodzie musisz sam się dowiedzieć do kogo należy, opłacić licencję i zapoznać się z zasadami połowu na tej wodzie, dla własnego dobra, aby w czasie kontroli nie zostać potraktowanym jako kłusol. Nie wiem co wyświetla zalinkowana strona, wczytuje się strona główna. Nie ma różnicy czy opłacisz licencję w jakimś Kole PZW, u dzierżawcy, spółki rybackiej, czy drogą elektroniczną o ile obejmuje ta licencja na pewno to jezioro i technikę połowu. Nie zapomnij jedynie wydrukować potwierdzenia opłaty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles Kapista Posted June 28, 2021 Author Report Share Posted June 28, 2021 Teraz, Docio napisał: Co się dzieje z egzaminami, że ludzie nie wiedzą o tak podstawowych rzeczach, które są w ustawie o rybactwie śródlądowym, a którą powinni znać niemal na pamięć, przynajmniej w zakresie wędkarstwa? Karta Wędkarska jest wydawana przez starostwo i jest ważna w całym kraju. Łowiąc w jakiejś wodzie musisz sam się dowiedzieć do kogo należy, opłacić licencję i zapoznać się z zasadami połowu na tej wodzie, dla własnego dobra, aby w czasie kontroli nie zostać potraktowanym jako kłusol. Nie wiem co wyświetla zalinkowana strona, wczytuje się strona główna. Nie ma różnicy czy opłacisz licencję w jakimś Kole PZW, u dzierżawcy, spółki rybackiej, czy drogą elektroniczną o ile obejmuje ta licencja na pewno to jezioro i technikę połowu. Nie zapomnij jedynie wydrukować potwierdzenia opłaty. Dziękuję, kolega wprowadził mnie w stan niepewności bo powiedział że karta wędkarska nie jest ważna na cały kraj. PS. Dopiero się uczę i w przyszłym tygodniu przystępuję do egzaminu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 20, 2022 Report Share Posted February 20, 2022 (edited) Tak to wystarczy. Edited February 20, 2022 by Fanatyk5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 W dniu 21.02.2022 o 07:30, Alexspin napisał: A dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts