Skocz do zawartości

Zmiana przynęty spining

SOLIX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Domyślam się, że pewnie chodzi o agrafki systemu Quick Lock

agrafki-quick-lock-dragon.jpg

Nie polecam. Mimo ciekawej konstrukcji, która powinna gwarantować niezawodność - samoczynne zaciskanie przy narastającym napięciu linki - są zawodne w przypadku słabego materiału, a bardzo niewygodne w stosowaniu jeśli drut jest twardy i bardzo sprężysty.

2 godziny temu, Alexspin napisał:

Domyślam się...

A ja wcale, bo może chodzić o tototototo albo bardzo podobne to. Nie mam też zamiaru, najmniejszego, oglądać wszystkiego z podanego kanału. Jak dla mnie to raczej wygląda na reklamę kanału na YT albo autorem postu jest osoba "dotknięta", jak się kiedyś mawiało.

Rzadko mi się zdarza, ale tym razem nie we wszystkim mogę się z Tobą Zbyszku zgodzić.

To raczej odpada, bo jest to łącznik bezwęzłowy i nie ma żadnego wpływu na szybkość wymiany przynęty, a wręcz odwrotnie.

To też raczej nie przyspiesza wymiany przynęty, bo zanim "odkręcisz" jedną i "nakręcisz" drugą, idę o zakład, że ja dwa razy zdążę wymienić na zwykłej agrafce.

Natomiast jestem skłonny zgodzić się z ostatnim Twoim stwierdzeniem, choćby dla tego, że @SOLIX nie zareagował na nasze wpisy, a to daje do myślenia.;)

Edytowane przez Alexspin