Jump to content

Jakim kutrem na dorsza

Zawada
 Share

Recommended Posts

Witam, nam na imię Arek, mam 20 lat i jestem z województwa Pomorskiego.

Za młodu wędkowałem trochę na spławik, teraz chciałbym się wybrać ze znajomymi na dorsze, w związku z tym mam do was pytanie.

Chciałbym się dowiedzieć jakie kutry polecacie?

Ja jeszcze nie pływałem po morzu nie wiem jak to wygląda cenowo, a jestem ciekaw.

i jeszcze czy trzeba mieć swój sprzęt wędkarski, czy jednostka już udostępnia sprzęt w cenie.

Nie wiem czy mi się to wędkarstwo spodoba i czy będzie to mój pierwszy i ostatni raz, to po co mam inwestować w sprzęt.

Chłopaki nie po to zakładałem temat, żeby szukać na innych forach, wiadomości w internecie jest masa , czasami stare czasami nowe, ja szukam informacji z pierwszej ręki. Na czym pływacie i co polecacie:)

Minus dzięki, ale to chyba nie jest link do żadnej strony jednostki, więc po co mi to, nie prosiłem o spam, jak masz jakieś linki do twoich ulubionych jednostek to z miłą chęcią poprzeglądam.

Edited by Zawada

witam na forum.

Jest tu kilku prawdziwych zapaleńców, a jeden ma szczególnego "zajoba" ;). Przećwiczył kilka jednostek, a swoje opinie napisał w tym temacie.

Temat przenoszę w odpowiedniejsze miejsce.

Przeglądałem ten temat już wcześniej. Trochę cennych informacji jest tam zawartych. ale nie ma cen linków i tak dalej.

Okno przeczytałem twoja wiadomość na czacie.

Może lepiej rozmawiać w tym temacie, a nie na czacie.Komuś się może jeszcze przydadzą te informacje.

Konkretnie mnie interesuje

Jaką jednostkę polecacie

ile płaci się za rejs

ile on trwa

i czy trzeba mieć swój sprzęt .

Jeżeli jednostka ma swoją stronę WWW prosił bym o linka polecanej jednostki, wtedy sam wyczytam potrzebne informacje jeżeli będą zawarte.

Proszę o tylko polecane jednostki, którymi pływaliście.

Witam

Pływam na Ostrym za 170 Wędkowanie morskie z jednostki m/y "OSTRY"

Kontradmirale za 250 Wędkowanie morskie z jednostki Kontradmirał

Marinero za 270 Marinero, Marinero II

Tymi jednostkami pływam z Władysławowa

Na zatoce są tańsze jednostki Greta B i Iwan po 120 kontakt masz ten sam co Marinero ten sam armator.

Na Ostrym i Kontradmirale możesz wypożyczyć sprzęt, zdaje mi się 30 zł

Rejsy trwają różnie około 10 godz w zimę krócej.

Im wolniejsza jednostka tym mniej czasu na łowienie. Najszybsze są łodzie Marinero ale bez socjalu i zabierają

po 6 osób więc jest luzik ale coś za coś.

Jak coś jeszcze to pytaj

Edited by okno

Jeżeli jednostka ma swoją stronę, znasz jej nazwę, to wystarczy użyć Google i stronę znajdziesz.

Ja za mało pływałem żeby się wypowiadać. Ceny od 120 zł w górę, sprzęt na części kutrów można wypożyczyć za drobną opłatą.

• 9 months later...