Sondey Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 (edited) Witam chcę się dowiedzieć czy na wędkę do method feeder da się bez żadnych problemów łowić na feeder klasyczny oraz czy w method feeder szczytówki nie są twardsze. Mikado Ultraviolet Method Feeder 3,5m/90g Edited January 31, 2022 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 30, 2022 Report Share Posted January 30, 2022 Można To tylko marketing albo podgatunek wędzisk z drgającą szczytówką. Sposób sygnalizacji jest taki sam i nic nie stoi na przeszkodzie. Metoda została stworzona do łowienia karpi w wannach ale równie dobrze można łowić mniejsze ryby i będzie potrzebna delikatna szczytówka. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 21 godzin temu, zwykły michał napisał: . Metoda została stworzona do łowienia karpi w wannach ale równie dobrze można łowić mniejsze ryby i będzie potrzebna delikatna szczytówka. Ciekawa teoria widziałem coś w podobie "kiwaka" czy drgającej szczytówki na wędziskach ...bambusowych ze 30 lat temu, do łowienia na niewielkim uciągu np. leszczy z gruntu.... Marketingowcy wypatrzyli patenty samodziełki i zrobili z tego dwa pierdyliony typów wędzisk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted January 31, 2022 Report Share Posted January 31, 2022 Czytałem gdzieś że od takiej metody sygnalizacji wywodzą się współczesne wędziska. Pewnie powstała niezależnie w kilku miejscach ale spopularyzowali Anglicy. Próbowałem coś znaleźć na poparcie mojej pamięci i znalazłem że już w latach 60-tych ktoś widział metodę sygnalizacji podobnej do tej którą opisujesz. Wędkarz który tak łowił miał nauczyć się od ojca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 W dniu 30.01.2022 o 12:21, Sondey napisał: Witam chcę się dowiedzieć czy na wędkę do method feeder da się bez żadnych problemów łowić na feeder klasyczny oraz czy w method feeder szczytówki nie są twardsze. Mikado Ultraviolet Method Feeder 3,5m/90g Witam oczywiście że można Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts