JanekMarczyk Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 (edited) Hej, z czego robicie dozbrojki szczupakowe? ze stalek, kretlikow? jakich rozmiarow uzywacie kotwiczek do jakiej wielkosci gum? co polecacie dla osoby poczatkujacej w samodzielnym wykonywaniu dozbrojek? Edited March 30, 2022 by JanekMarczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 Na pewno chodzi Ci o dozbrojki, czy o przypony? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 33 minuty temu, Alexspin napisał: Na pewno chodzi Ci o dozbrojki, czy o przypony? Znam i pamiętam ten termin z lat 90-tych kiedy to furorę robiły wszelkie gumowe wyuzdania. Jednak nie trzeba było nic robić. Ot po prostu na hak od główki nakładało się drugi hak z oczkiem a żeby dozbrojka się nie przesuwała to na oczko naciągało się kawałek wentyla. Osobiście coś mi tu zalatuje połowem na żywca lub trupka i dozbrojce z drugiej kotwicy co jest u nas zakazane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekMarczyk Posted March 30, 2022 Author Report Share Posted March 30, 2022 32 minuty temu, Docio napisał: Osobiście coś mi tu zalatuje połowem na żywca lub trupka i dozbrojce z drugiej kotwicy co jest u nas zakazane. zupelnie nie o to mi chodzi. mam na mysli dozbrojki do gum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 30, 2022 Report Share Posted March 30, 2022 6 godzin temu, JanekMarczyk napisał: zupelnie nie o to mi chodzi. mam na mysli dozbrojki do gum. No cóż, nie gniewaj się. Wnioski wyciągam z tego co i jak zostało napisane w pytaniu. A dozbrojki do gum już opisałem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 31, 2022 Report Share Posted March 31, 2022 Generalnie nie jestem zwolennikiem dozbrojek, chyba, że do długich gum >15cm, wówczas mają one sens. Krótsze gumy - nawet mały,niewymiarowy szczupak - łyka bez problemu i dozbrojka jest "nadmiarem szczęścia". Trzeba też zwrócić uwagę, że na niektórych akwenach dozbrojki są wręcz zakazane. Daruj sobie, chyba,że używasz gum krokodyli. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekMarczyk Posted March 31, 2022 Author Report Share Posted March 31, 2022 Godzinę temu, Alexspin napisał: Generalnie nie jestem zwolennikiem dozbrojek, chyba, że do długich gum >15cm, wówczas mają one sens. Krótsze gumy - nawet mały,niewymiarowy szczupak - łyka bez problemu i dozbrojka jest "nadmiarem szczęścia". Trzeba też zwrócić uwagę, że na niektórych akwenach dozbrojki są wręcz zakazane. Daruj sobie, chyba,że używasz gum krokodyli. uzywam tylko gum +12, zazwyczaj 15-18 wiec dozbrojka jest orzydatna. uzywam kupnych roznych firm, ale taniej i dokladniej mozna robic samemu. stad moje pytanie jak robicie dozbrojki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted March 31, 2022 Report Share Posted March 31, 2022 Nie wiem czy wyjdzie Ci taniej niż SUMATO. Jeśli już stosuję dozbrojkę, to właśnie taką i jeszcze się nie zawiodłem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts