Szymon Rak Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 Hejka dopiero co zaczynam moją przygodę z wędkarstwem i mam pytanie odnośnie żyłki. Kupiłem jakiś czas temu w sklepie wędkarskim żyłke Jaxon Satori Match 150m 0.16 niestety żyłka się strasznie plącze rwie oraz spławik na wietrze strasznie ucieka (nie wiem cy to przez żyłkę czy spławik) .Wczoraj zamówiłem żyłkę Dragon Guide Select Camo Green 0,3mm bo miała dobre opinie, czy to jest dobra żyłka i czy może ktoś polecić dobrą i mocną żyłke do spinningu najlepiej trochę grubszą około 3 mm z góry bardzo dziękuję za komentarze Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 Używam tej ze zdjęcia niżej i jestem zadowolony. Średnicę wybierz według uznania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 36 minutes ago, Szymon Rak said: Kupiłem jakiś czas temu w sklepie wędkarskim żyłke Jaxon Satori Match 150m 0.16 niestety żyłka się strasznie plącze rwie oraz spławik na wietrze strasznie ucieka (nie wiem cy to przez żyłkę czy spławik) W jaki sposób "ucieka spławik"? Może masz źle złożony zestaw albo technikę rzutu. Napisz coś więcej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Rak Posted June 26, 2022 Author Report Share Posted June 26, 2022 przykładowo zarzuce wędkę na środek zalewu a za pare minut spławik po prostu pod wpływem wiatru zostaję ściągnięty w kompletnie inne miejsce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 Masz spławik niedopasowany do warunków na łowisku. Pochwal się zdjęciem i coś wymyślimy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 Każdy kiedyś zaczynał, moze to miejsce na delikatnie przegruntowany zestaw i napiętą zatopioną żyłke? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Rak Posted June 26, 2022 Author Report Share Posted June 26, 2022 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Masz spławik niedopasowany do warunków na łowisku. Pochwal się zdjęciem i coś wymyślimy taką żyłkę i taki spławik mam aktualnie, ale zamówiłem wczoraj spławik waggler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted June 26, 2022 Report Share Posted June 26, 2022 Taki spławik musi spływać z wiatrem. Nie ma innej możliwości 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts