Rybiarz_starterpack3369 Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 Cześć pasjonaci Ostatnio kupiłem robaczki w autoamcie za 2,50 i chciałbym się spytać czy dam radę coś na to złowić? Proszę o odpowiedź pozdrawiam Jestem początkujący Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 (edited) Jak zadbasz to złowisz. W ramach tego, że nie mam weny pisać wymyślenego tekstu to dam punkty. 1 Wkładasz sito ( o odpowiednim oczku dla pinki 1 mm do 2mm dla białych odpowiednio większe w )miskę. 2 Wrzucasz robaki do sita (tylko ciepłe) 3 Czekasz i pożytkujesz czas kreatywnie. 4 Kiedy robaki przejdą przez sito martwe wyrzucasz bądź robisz obrzydliwe eksperymenty kulinarno-smakowe. Żywe robaki spowrotem wrzucasz na sito o jak najdrobniejszym oczku i lekko przepłukujesz pod bieżącą wodą. 5 Żywe robaki przesypujesz do wyczyszczonego pojemnika posypujesz je czymś co wchłonie wilgoć i nie zabije robaków np . Mąką, wióry drewniane (ważne żeby były miękkie i bez ostrych krawędzi) ,ryż w ostateczności. Ważne żeby to nie była sól. 6 Zamyszkasz pojemnik i wkładasz do lodówki. Punkty dodatkowe 1 Jeżeli używasz sita kuchennego to pod żadnym pozorem nie informuj o tym :żony ,matki,kochanki,dziewczyny, nażyczonej,siostry,babki ,ciotki. 2 Podane czynności wykonuj tylko pod nie obecnosc wyżej wymienionych pań /panien. 3 robaki można posypać suchym atraktorem a nie substancjami podanymi w punkcie 5 głównym. 4 Autor nie odpowiada za szkody fizyczne bądź psychicznej w razie nie zastosowania się do punktu 1 i 2. 5 Oczywcie ten tekst przepełniony jest humorem lepszym lub gorszym. Edited August 9, 2022 by mikolaj łódzki 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 Dodał bym jeszcze że zbyt długie przechowywanie białych robaków w lodówce na dole w przepełnionym pudełku może skończyc sie wylotem stada much. Jeśli osoby wymienione w pkt 1 tekstu nadpiścy zostaną zaatakowane stadem much najprawdopodobniej skonczysz tragicznie z taką inskrypcja na czole 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ubertroll Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 Oj zdarzyło mi się o 23 sprowokować nalot much. Po 2 tyg. otworzyłem plecak, w którym było pęknięte pudełko z robakami, o którym zapomniałem. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 Plecak, czy bagarek auta to normalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 U mnie kiedyś wyszły z pudełka i wtedy się działo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 (edited) Prościej będzie spytać kto NIE zaliczył malowniczego incydentu, lista raczej nie będzie długa Pozwole sobie wrócić do tematu w Zamościu dotarła cyliwizacja, a Stolycy jeszcze nie ma takiej automatyki Edited August 9, 2022 by Wartburg 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 9, 2022 Report Share Posted August 9, 2022 21 minutes ago, Wartburg said: Pozwole sobie wrócić do tematu w Zamościu dotarła cyliwizacja, a Stolycy jeszcze nie ma takiej automatyki Zaczęło się w Nieliszu a to kawałek od Zamościa. Wiem bo pochodzę z tego rejonu i nawet dziś przyleciałem. Nad zalewem w Nieliszu jest sklep wędkarski otwarty 24h. Nie jak to działa bo nie byłem w środku ale przejeżdżałem kilka razy i jest wielki napis. Raczej ewenement w skali kraju 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 W Wawie był przez chwile sklep wedkarski czynny od piątku do niedzieli non-stop, o ile pamietam koło mostu Marii Uradowanej Polonem, ale jakoś szybko zrezygnowali i wrocili do normalnych godzin pracy. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts