Jump to content

Robaki z automatu

Recommended Posts

Jak zadbasz to złowisz. W ramach tego, że nie mam weny pisać wymyślenego tekstu to dam punkty. 

1 Wkładasz sito ( o odpowiednim oczku dla pinki 1 mm do 2mm dla białych odpowiednio większe w )miskę. 

2 Wrzucasz robaki do sita (tylko ciepłe)

3 Czekasz i pożytkujesz czas kreatywnie.

4 Kiedy robaki przejdą przez sito martwe wyrzucasz bądź robisz obrzydliwe eksperymenty kulinarno-smakowe. Żywe robaki spowrotem wrzucasz na sito o jak najdrobniejszym oczku i lekko przepłukujesz pod bieżącą wodą.

5 Żywe robaki przesypujesz do wyczyszczonego pojemnika posypujesz je czymś co wchłonie wilgoć i nie zabije robaków np . Mąką, wióry drewniane (ważne żeby były miękkie i bez ostrych krawędzi) ,ryż w ostateczności. Ważne żeby to nie była sól.

6 Zamyszkasz pojemnik i wkładasz do lodówki. 

Punkty dodatkowe 

1 Jeżeli używasz sita kuchennego to pod żadnym pozorem nie informuj o tym :żony ,matki,kochanki,dziewczyny, nażyczonej,siostry,babki ,ciotki. 

2 Podane czynności wykonuj tylko pod nie obecnosc wyżej wymienionych pań /panien.

3 robaki można posypać suchym atraktorem a nie substancjami podanymi w punkcie 5 głównym. 

4 Autor nie odpowiada za szkody fizyczne bądź psychicznej w razie nie zastosowania się do punktu 1 i 2. 

5 Oczywcie ten  tekst przepełniony jest humorem lepszym lub gorszym.

Edited by mikolaj łódzki

Dodał bym jeszcze że zbyt długie przechowywanie białych robaków w lodówce na dole w przepełnionym pudełku może skończyc sie wylotem stada much. 
Jeśli osoby wymienione w pkt 1 tekstu nadpiścy zostaną zaatakowane stadem much najprawdopodobniej skonczysz tragicznie z taką inskrypcja na czole

292206739_456063282524343_1130339209159794752_n (1).png

Prościej będzie spytać kto NIE zaliczył malowniczego incydentu, lista raczej nie będzie długa :P

Pozwole sobie wrócić do tematu w Zamościu dotarła cyliwizacja, a Stolycy jeszcze nie ma takiej automatyki :P

Edited by Wartburg

21 minutes ago, Wartburg said:

Pozwole sobie wrócić do tematu w Zamościu dotarła cyliwizacja, a Stolycy jeszcze nie ma takiej automatyki :P

Zaczęło się w Nieliszu a to kawałek od Zamościa. Wiem bo pochodzę z tego rejonu i nawet dziś przyleciałem.

Nad zalewem w Nieliszu jest sklep wędkarski otwarty 24h. Nie jak to działa bo nie byłem w środku ale przejeżdżałem kilka razy i jest wielki napis. Raczej ewenement w skali kraju :)

W Wawie był przez chwile sklep wedkarski czynny od piątku do niedzieli non-stop, o ile pamietam koło mostu Marii Uradowanej Polonem, ale jakoś szybko zrezygnowali i wrocili do normalnych godzin pracy.