arci10 Posted November 27, 2022 Report Share Posted November 27, 2022 Witam. Proszę o poradę jak należy postąpić w przypadku zniknięcia części sprzętu z koła. Kilka lat temu,przed pandemią w kole mieliśmy łódki, kapoki, wiosła, wózek do przewozu łódek i inne gradobicie. Niedawno mieliśmy zebranie sprawozdawcze i na stanie koła zabrakło trzech par wioseł i wózka. Już jakiś czas temu zarząd chciał wyprowadzić wózek ze stanu koła ale dopilnowałem żeby tak się nie stało. Tym razem nie zareagowałem po to żeby sprawę puścić wyżej. Komisja rewizyjna nie zwróciła uwagi na braki. Co mam zrobić? Co mówią przepisy PZW? Z góry dzięki za pomoc. Artur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 27, 2022 Report Share Posted November 27, 2022 Wszystko jest w Statucie PZW. Wniosek formalny do Zarządu a jak brak odpowiedzi to do Zarządu Okręgu. Jednak nie przewiduję sukcesu, gdy nie chce się Koledze czytać tego co teoretycznie powinien znać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted November 27, 2022 Report Share Posted November 27, 2022 (edited) Nasze czyli wspólne. Każdy zabrał swój wkład i zostało nic. Można dużo na te tematy opowiadać ale to ciężko zrozumieć, szczególnie młodym którym się wydaje że wszystko z nieba leci bo mama zapłaci. Jak postąpić? Zatkać niestety jak mówią (to co pod nosem) się i wziąć resztę w swoje łapy. Sprawa prosta a skomplikowana. Mieszkam na takiej granicy podobnie można by liczyć to widziałem od dziecka wszystko,wraz z zmianą polityki tu zostało wszystko stałe. Tu drzewo nasze a tam już państwowe czyli wspólne, oj tu się działo te 30 lat temu. Dziś mógłbym na ten temat książkę pisać. Edited November 27, 2022 by ryukon1975 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted December 1, 2022 Report Share Posted December 1, 2022 Swoją drogą pytasz na forum a czy zgłosiłeś na policję? JKarp 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts