mopsik Napisano 12 Listopada 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2023 Hej.Ktoś z Was jeszcze łowi na spławiczek ? No to żałujcie bo brania są co chwilę i płocie takie pod 30 cm to nie przypadek.Z leszczem gorzej bo same maluchy.Od godziny 7 do ok 13 z przerwami na kawkę mialem w siatce dobre 8 kg ryb.Zabawa przednia.Rano brały tylko na pinkę.Białego nie żarły,nawet i spażyłem kilka na gorąco i też nic.Bliżej 10 znowu odwrotnie..same grube białe nawet 4 szt na haku wciągały aż miło.Rybka wcina na zimę a że niedługo będzie zimno to pewne.Rano trawa była na biało. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 18 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 No to krótko...byłem w niedzielę sprawdzić czy coś pływa w wodzie.Częściowo woda pokryta lodem a w wodzie brak oznak życia.Wiatr nieziemski ale w miarę ciepło bo ok 7-8 stopni.Z ciekawości sprawdziłem finderem czy coś tam pływa i pokazuje jakieś rybki ale co z tego jak nie chcą jeść Woda bardzo niska na kanałach bo ubyło dobre 50cm. Posiedziałem ,wypiłem kawkę i nawet kiełbaskę upiekłem na kuchence gazowej. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 31 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Ostatni raz w tym roku na rybach,obiecuję :). Miało być ok +1 stopnia a rano termometr pokazywał -1.Na drodze szklanka ,na zakrętach znosiło .A nad wodą ? Kurcze...lód,taki cieniutki. Musiałem gruntomierzem 20gr wystukać pole nęcenia chociaż na jedną wedkę .Po 20 minutach zabawy nęcimy i łowimy. O dziwo po kilku minutach branie i tak przez dobre 2 godzinki .Jak spławik stał w miejscu - branie ,takie niemrawe ale branie.Mialem tylko pinkę. Niestety bliżej 12 tej woda zaczęła lekko płynać i brania ustały. Woda lodowata,jak wypusciłem rybki to stały przy brzegu i nie chciały odpłynąć Coś tym razem złowiłem ,kilkanaście płotek, niestety rozmiarem nie powalały,może 2 szt ok 18cm reszta mniejsza. Nad wodą było kilku łowiących . Szczęśliwego Nowego Roku 2024. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi