mopsik Napisano 12 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 12 Listopada 2023 Hej.Ktoś z Was jeszcze łowi na spławiczek ? No to żałujcie bo brania są co chwilę i płocie takie pod 30 cm to nie przypadek.Z leszczem gorzej bo same maluchy.Od godziny 7 do ok 13 z przerwami na kawkę mialem w siatce dobre 8 kg ryb.Zabawa przednia.Rano brały tylko na pinkę.Białego nie żarły,nawet i spażyłem kilka na gorąco i też nic.Bliżej 10 znowu odwrotnie..same grube białe nawet 4 szt na haku wciągały aż miło.Rybka wcina na zimę a że niedługo będzie zimno to pewne.Rano trawa była na biało. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 18 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 18 Grudnia 2023 No to krótko...byłem w niedzielę sprawdzić czy coś pływa w wodzie.Częściowo woda pokryta lodem a w wodzie brak oznak życia.Wiatr nieziemski ale w miarę ciepło bo ok 7-8 stopni.Z ciekawości sprawdziłem finderem czy coś tam pływa i pokazuje jakieś rybki ale co z tego jak nie chcą jeść Woda bardzo niska na kanałach bo ubyło dobre 50cm. Posiedziałem ,wypiłem kawkę i nawet kiełbaskę upiekłem na kuchence gazowej. 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 31 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 31 Grudnia 2023 Ostatni raz w tym roku na rybach,obiecuję :). Miało być ok +1 stopnia a rano termometr pokazywał -1.Na drodze szklanka ,na zakrętach znosiło .A nad wodą ? Kurcze...lód,taki cieniutki. Musiałem gruntomierzem 20gr wystukać pole nęcenia chociaż na jedną wedkę .Po 20 minutach zabawy nęcimy i łowimy. O dziwo po kilku minutach branie i tak przez dobre 2 godzinki .Jak spławik stał w miejscu - branie ,takie niemrawe ale branie.Mialem tylko pinkę. Niestety bliżej 12 tej woda zaczęła lekko płynać i brania ustały. Woda lodowata,jak wypusciłem rybki to stały przy brzegu i nie chciały odpłynąć Coś tym razem złowiłem ,kilkanaście płotek, niestety rozmiarem nie powalały,może 2 szt ok 18cm reszta mniejsza. Nad wodą było kilku łowiących . Szczęśliwego Nowego Roku 2024. 6
Rekomendowane odpowiedzi