rybo12 Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Czy dobrze zrobiłem kupując kij Robinson xenon tele carp 3.9m 40-90g. Doradźcie mi kołowrotek na spławik do 80 zł z przednim hamulcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Kurczę, skąd żeś go wytrzasnął?? Nigdzie nie mogę znaleźć parametrów tego kija . Ale do rzeczy. Niestety nie jest to najlepszy pomysł na wędziska do spławika ale jak sienie ma co się lubi to się lubi co się ma. Po pierwsze, jak sama nazwa wskazuje jest to teleskopowe wędzisko karpiowe z c.w. właściwym wędziskom gruntowym. Ale od biedy da się nim łowić na spławik, tyle, że pewnie jest dość ciężki, co za tym idzie nieporęczny i niewygodny w aktywnym łowieniu. Jeżeli masz możliwość kupienia innego kija to napisz gdzie i jakie ryby będziesz łowił oraz jaki masz budżet. Co do kołowrotka, to w tej cenie na pewno znajdziesz coś ciekawego przeglądając ofertę Mikado, Jaxona i Okumy, szczególnie produkty tej ostatniej firmy są godne polecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domeen Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Czy dobrze zrobiłem kupując kij Robinson xenon tele carp 3.9m 40-90g.Doradźcie mi kołowrotek na spławik do 80 zł z przednim hamulcem. Temat w dziale "spławik", kołowrotek z przednim hamulcem.... kolego ten kij nie jest dla Ciebie. Przede wszystkim to jest wędka gruntowa. C.W. 90g to 3x za dużo na spławik , chyba, że chcesz łowić bieługi na spławik zrobiony z piłki do koszykówki :PSwoją drogą ta wędka jest naprawdę spoko na karpie, ale zarzucenie nią kilkugramowego spławika to koszmar. Poszukaj czegoś z c.w. do 25g i przede wszystkim nie na grunt. W cenie podobnej do tego Robinsona znajdziesz spokojnie Mikado czy Kongera. Jeśli to ma być ekonomiczny zestaw, a przy tym chcesz łowić karpia to kup kołowrotek Jaxona. Aha, jeszcze jedno, jeśli chcesz łowić na spławik np karpie, to nie szukaj w nazwię wędziska czy kołowrotka słowa "carp" bo wszystkie, które znajdziesz będą gruntowe - na spławik okazu karpia nie złowisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Czy dobrze zrobiłem kupując kij Robinson xenon tele carp 3.9m 40-90g.Doradźcie mi kołowrotek na spławik do 80 zł z przednim hamulcem. Może napisz po co lub do czego go kupiłeś, to będzie wiadomo co odpowiedzieć. Miło by było jeszcze przeczytać jakie ryby (wielkość) zamierzasz łowić i w jakiej wodzie (nurt, spokojna). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 W cenie podobnej do tego Robinsona znajdziesz spokojnie Mikado czy Kongera.Jeśli to ma być ekonomiczny zestaw, a przy tym chcesz łowić karpia to kup kołowrotek Jaxona Skoro w takiej samej cenie to wybierz Robinsona i wystrzegaj się wszystkiego z napisem Jaxon! a z Okumy napewno będziesz zadowolony i posłuży ci parę lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 dlaczego ma wystrzegać się Jaxona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 wystrzegaj się wszystkiego z napisem Jaxon! Jestem podobnego zdania dlaczego ma wystrzegać się Jaxona? Bo w większości to badziew Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Nie można spodziewać się za wiele od sprzętu za 20-30 zł. Wyższe serie mają naprawdę udane ale... koniec off-topu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Wyższe serie mają naprawdę udane Mam wędziska robinsona z niższych serii za parę złotych i służą mi już od kilku ładnych lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts