Kajetan321 Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Witam. Mam pytanie. Jestem posiadaczem Karty Wędkarskiej (a właściwie dokumentu ze starostwa). Nie należę jeszcze do żadnego koła PZW. W związku z powyższym mam pytanie. Czy opłacając składki w kole mogę łowić w zbiornikach w całym okręgu czy tylko w wodach należących do danego koła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandacz70 Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Jeśki chodzi o PZW to kraj dzieli się na okręgi a okręgi na koła. Zapisując się do koła wykupujesz składkę okręgową i możesz łowić w wodach danego okręgu. Dzierżawcą wody jest okręg a nie koło. Tak w uproszczeniu bo są różne wody np łosiska specjalne, inni dzierżawcy itp. Poczytaj sobie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Całego okręgu, czasami okręgi miewają porozumienia z sąsiadami, znajdz wlaściwy okręg w necie i przeczytaj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajetan321 Posted April 2, 2023 Author Report Share Posted April 2, 2023 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Tylko pamietaj ze okręg to NIE województwo!! Kazdy okręg ma na swojej stronie wykaz wód i porozumienia o ile posiada jakieś. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 2, 2023 Report Share Posted April 2, 2023 Przy opłacaniu składek powinni podawać jakiś wykaz wód na których można łowić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajetan321 Posted April 4, 2023 Author Report Share Posted April 4, 2023 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts