Jump to content

Koszyk

bartoLini95
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytanie czy jest taka możlowość żeby używać dużych podajników do metody takich 60g 70g z dłuższym przyponem tak 20 cm wszystko się robi tak jak przy tych 10 cm przyponach dociskam foremką kulkę tylko zwisa cześć plecionki czy fluocarbonu pod koszykiem problem jest taki że jak to wpada do wody to się plącze i jak zwijam wędkę do brzegu stosowałem śruta owalne i gumkę antysplątaniową i to nic nie dawało może zna ktoś inny sposób bo z ciężkarkiem odpada chce jakiś pelet czy zanętę dać myslałem nad sprężyną z rurką ale to poleci daleko .....?

Koszyk do metody poleci dalej ze względu na swój kształt. To jak daleko zależy głównie od długości wędziska, kołowrotka, średnicy żyłki i Twoich umiejętności.

Nie zawsze trzeba łowić daleko żeby było skutecznie.

W dniu 15.05.2023 o 11:20, bartoLini95 napisał:

problem jest taki że jak to wpada do wody to się plącze 

Popracuj nad techniką rzutu, po pierwsze miękkie wyprowadzenie zamachu po drugie hamowanie zyłki w ostatniej fazie lotu palcem -przypon wyprzedzi podajnik i szanse na splątanie zdecydowanie maleją, w sumie co szkodzi zrobić zestaw z podajnikiem wstawionym przelotowo jak spreżyna /nie wiem co na to klasycy marketingu ale zasadniczo ma działać skutecznie/