Jump to content

Kołowrotek do spinningu

Recommended Posts

12 godzin temu, Marek_fishing napisał:

Mikado Bixlite

Nie mam zaufania do sprzętu Mikado, mocno zawiodłem się trzykrotnie i omijam tę firmę z daleka.
Nie napisałeś jaki rozmiar kołowrotka Cię interesuje, do jakiego wędziska chcesz go przykręcić, a różnice pomiędzy 1000, a 5000 są znaczne, więc trudno coś doradzić, ale jeśli chcesz coś przyzwoitego i jednocześnie taniego, celuj w modele Black Rock FD (4-łożyskowy) lub Ultris Aqua, a jeszcze lepiej Ultris FD.

(Linki wyłącznie poglądowe)

Edited by Alexspin

3 godziny temu, Alexspin napisał:

Nie mam zaufania do sprzętu Mikado, mocno zawiodłem się trzykrotnie i omijam tę firmę z daleka.
Nie napisałeś jaki rozmiar kołowrotka Cię interesuje, do jakiego wędziska chcesz go przykręcić, a różnice pomiędzy 1000, a 5000 są znaczne, więc trudno coś doradzić, ale jeśli chcesz coś przyzwoitego i jednocześnie taniego, celuj w modele Black Rock FD (4-łożyskowy) lub Ultris Aqua, a jeszcze lepiej Ultris FD.

(Linki wyłącznie poglądowe)

@Marek_fishing Jeżeli szukasz w tym przedziale cenowym to chyba rzeczywiście, tak jak pisał @Alexspin to będą najlepsze opcje... ale z mojej strony mogę Ci powiedzieć, że znacznie lepiej dopłacić, bo różnica między takim kołwrotkiem za 120-130 zł, a takim za ~200-250 jest ogromna...
Mam tego Black Rocka FD, kupiłem go do pierwszego spiningu, a potem dokupiłem https://pleciona.pl/pl/p/Kolowrotek-Ryobi-Arctica-CF-2000/18215 (za radą @ryukon1975) jest niebo a ziemia... Black Rock jest ok, ale przy Ryobi wygląda jakby miał się zaraz rozsypać... dodatkowo jest dziwny problem z blokowaniem pałąka przy przekręcaniu korby... zacina się... podobno w każdym egzemplarzu potwierdzali to inni użytkownicy. 
Jeżeli potrzebujesz czegoś nieco lżejszego to polecam też całą serie Daiwa Ninja LT https://www.sklep-mietus.pl/kolowrotki-z-przednim-hamulcem/21576-kolowrotek-daiwa-ninja-lt-2000-043178579190.html mam takie 3 w różnych wielkościach i wszystkie spisują się fantastycznie ;) 

Linki poglądowe 

Edited by lesnypatataj