peter7511 Posted July 1, 2023 Report Share Posted July 1, 2023 Witam Chciałbym się dowiedzieć gdzie może podejśc do egzaminu oraz zlożyć dokumenty na kartę wędkarską obywatel polski,na stałe mieszkający zagranicą,bez miejsca zamieszkania w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 Zamieszkanie nie jest istotne liczy się obywatelstwo. Poszukaj w swojej okolicy Koła PZW, pójdź tam i zapytaj o egzamin oraz o materiały do niego. Nie powinno być problemów. Po zdanym egzaminie udajesz się do starostwa i składasz dokumenty o wydanie Karty Wędkarskiej i wnosisz opłatę. Nie powinna być większa niż 40-50 pln. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter7511 Posted July 2, 2023 Author Report Share Posted July 2, 2023 O ile jak rozumiem można zdać egzamin gdziekolwiek,to ze złożeniem dokumentów w starostwie tak już nie jest.Przyjmują tylko wnioski od ludzi zamieszkałych na terenie ich powiatu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 Ech, nie będę tego komentował. Przeczytaj klik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 7 godzin temu, peter7511 napisał: O ile jak rozumiem można zdać egzamin gdziekolwiek,to ze złożeniem dokumentów w starostwie tak już nie jest.Przyjmują tylko wnioski od ludzi zamieszkałych na terenie ich powiatu... Nawet dowód osobisty wyrabiałem ostatnio w Urzędzie Gminy w której nie jestem zameldowany. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 j/w przepisy sobie życie sobie, karte przesiałęm, miałęm przerwe, nie chciało mi sie do macierzystego strawostwa jechać po duplikat, poszedłem tam gdzie przebywam bez nadmiaru formalnośći /mieszkałęm w w lokalu wynajętym przez partnerke formalnie/ i bez marudzenia mi w gminie wyrobili drugą - bez szukania kwitów bez zbędnych pytań. DO koła tez sie zapiałem najblizej miejsca jak to nazwać przebywania bo nie maialem na to zadnego papieru... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts