Jump to content

Karta wędkarska dla emigranta

Recommended Posts

Zamieszkanie nie jest istotne liczy się obywatelstwo. Poszukaj w swojej okolicy Koła PZW, pójdź tam i zapytaj o egzamin oraz o materiały do niego. Nie powinno być problemów.

Po zdanym egzaminie udajesz się do starostwa i składasz dokumenty o wydanie Karty Wędkarskiej i wnosisz opłatę. Nie powinna być większa niż 40-50 pln.

7 godzin temu, peter7511 napisał:

O ile jak rozumiem można zdać egzamin gdziekolwiek,to ze złożeniem dokumentów w starostwie tak już nie jest.Przyjmują tylko wnioski od ludzi zamieszkałych na terenie ich powiatu...

Nawet dowód osobisty wyrabiałem ostatnio w Urzędzie Gminy w której nie jestem zameldowany.

j/w przepisy sobie życie sobie, karte przesiałęm, miałęm przerwe, nie chciało mi  sie do macierzystego strawostwa jechać po duplikat, poszedłem tam gdzie przebywam bez nadmiaru formalnośći /mieszkałęm w w lokalu wynajętym przez partnerke formalnie/ i bez marudzenia mi w gminie wyrobili drugą - bez szukania kwitów bez zbędnych pytań. DO koła tez sie zapiałem najblizej miejsca jak to nazwać przebywania bo nie maialem na to zadnego papieru...