Pan Paweł Posted July 2, 2023 Report Share Posted July 2, 2023 Witam mam pytanie czy ktoś używa firmy Jaxon, bo chciałbym się dowiedzieć czy to dobra firma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Docio Posted July 2, 2023 Popular Post Report Share Posted July 2, 2023 Firma jak każda inna. Ma sprzęt tani i droższy. Jednak jako jedyna względem jakości ma sporo tańszy sprzęt od konkurencji. widać to tym wyraźniej im cena wyższa. Jest też chyba jedyna z takim serwisem jakim ma, czyli bardzo przyjaznym klientowi. Osobiście używałem przez lata sprzętu Jaxon. Potem miałem zajawkę na sprzęt Kongera a teraz znów powracam do sprzętu Jaxon ale tego droższego. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted July 2, 2023 Popular Post Report Share Posted July 2, 2023 (edited) Firma jedna z wielu które niczym się nie różnią. Ogólnie uważam że sugerowanie się nazwą firmy podczas zakupu nie ma nic wspólnego z jakością sprzętu Bardziej należy sugerować się ceną. Niestety ale takie są fakty. Dasz za kołowrotek 1000 zł masz dobry, dasz 2000 zł masz bardzo dobry, kupisz kołowrotek za 3000 zł masz idealny bo lepszych już nie ma. Podobnie jak z kiełbasą. Idź do sklepu kup tą za 20 zł i tą za 45 zł.Posmakujesz różnicy jaką robi cena. Oczywiście jakość sprzętu zależy od doświadczenia wędkarza. Początkującemu nie jest potrzebny kołowrotek za 2000 zł. Po pierwsze nie wie jak używa się sprzętu i tak go zniszczy a po drugie nie wie jak korzystać z jego możliwości i jak dobierać sprzęt do kompletnego zestawu. Należy też wziąć indywidualne potrzeby i zasobność portfela. Pisząc te ceny poszedłem po najprostszej linii oporu dlatego że w takim przedziale cenowy mieszczą się kołowrotki więc tak było najprościej ustalić granice cenowe. Podsumowując sprawa jest skomplikowana. Edited July 9, 2023 by ryukon1975 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 14 godzin temu, Docio napisał: Osobiście używałem przez lata sprzętu Jaxon. Potem miałem zajawkę na sprzęt Kongera a teraz znów powracam do sprzętu Jaxon ale tego droższego. Dokładnie mam tak samo. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted July 3, 2023 Report Share Posted July 3, 2023 16 godzin temu, ryukon1975 napisał: ...a po drugie nie wie jak korzystać z jego możliwości i jak dobierać sprzęt do kompletnego zestawu... ... Podsumowując sprawa jest skomplikowana. Święte słowa! Do pewnych wniosków dochodzi się latami. Jak się ma doświadczonych Kumpli to można przejść drogę na skróty. Nasze opinie są czysto subiektywne i bardzo często nie pokrywają się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts