Filip129 Napisano 19 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2023 Witam, Z góry zaznaczę, że jestem początkującym wędkarzem, więc wykonywanie tego typu zestawów jest dla mnie stosunkowo nowe. Dołączam zdjęcie w postaci linku(gdyż grafika z URL nie działa mi prawidłowo ) wykonanej przeze mnie skrętki. Co do jej poprawności mam pewne wątpliwości, gdyż jest ona krzywa - nie idzie tak ładnie, prosto jak chociażby w poradnikach na YT . Moja teoria jest taka, że wykonałem ją z lekko skręconej żyłki. Prosiłbym o opinię, czy takie wykonanie ma w ogóle prawo bytu. Za każdą radę bardzo dziękuję! Link: https://zapodaj.net/plik-b80rLMi1QQ
wind Napisano 19 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2023 Cześć, moim zdaniem jest za długa, ale na pewno w pewnym stopniu zda egzamin, ponieważ odsuwa przypon od koszyka.
Docio Napisano 19 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2023 Że tak spytam, czemu ma to służyć? Jaka jest idea tego rozwiązania?
Crowfish Napisano 19 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Docio napisał: Że tak spytam, czemu ma to służyć? Jaka jest idea tego rozwiązania? Dołączam się do pytania
mikolaj łódzki Napisano 20 Sierpnia 2023 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpnia 2023 Jest to subtelniejsza wersja rutki antysplątaniowej. Działa inaczej ale skutek jest ten sam. Odsuwa koszyk od przyponu. Kojarzę to rozwiązanie choć nie stosuję. Osobiście usunąłbym krętlik i zastąpił pętelkami dzięki czemu mniej by się to merdało. Ot moje doświadczenie w morzu. 1
Rekomendowane odpowiedzi