miszcz666 Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 Witam Może ktoś wie jaka to guma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan88 Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 Taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekSz Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 Wygląda jak jakiś Mikado fishunter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted August 22, 2023 Author Report Share Posted August 22, 2023 Zdecydowanie nie jest to fishunter. Guma jest grubsza, "soczysta" i pracuje bardziej na boki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 Sinningu nie praktykuję od bardzo dawna ale dla mnie wygląda to jak kopyto Relax z początku tego stulecia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 (edited) Na spinning nie łowię ale sprzedałem trochę gum i większość ma jakąś formę identyfikacji na sobie. Może to jakaś chińska kopia? Edited August 22, 2023 by zwykły michał Literowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczownik Posted August 22, 2023 Report Share Posted August 22, 2023 Mój mentor, który kiedyś handlował gumami stwierdził to co Docio. Cytuję: "Jakiś stary Relax". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszcz666 Posted August 24, 2023 Author Report Share Posted August 24, 2023 Kolega mówi że ponoć to nowy Manns Predator bez napisów. Link niżej z napisem i to chyba będzie to: https://allegro.pl/oferta/manns-predator-90mm-bialy-czarny-grzb-czerw-ogon-12475641420?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_wedkarstwo_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17960362012&gclid=Cj0KCQjw_5unBhCMARIsACZyzS3TcGbFjXQcCadleEEpTHHT4w7UxiKUElJjs3DCOYfgI5X34_oWOnoaAgT-EALw_wcB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 24, 2023 Report Share Posted August 24, 2023 Dobrze, że nie przestałeś sam szukać. To się chwali. Kolega ma rację, że to PONOĆ Mann's. Jest podobny i tylko podobny. Przyjrzyj się dokładnie głowie i przegrubieniom na ogonie oraz samemu kopytu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 24, 2023 Report Share Posted August 24, 2023 Dziesiątki firm kopiowało ten model wprowadzając drobne zmiany. Ciężko będzie znaleźć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 24, 2023 Report Share Posted August 24, 2023 Z tego co pamiętam, 2002-2004, to kopyta Relax były na rynku niepowtarzalne. Wędkarze chwalili je i cenili. Gdy pojawiały się gdzieś w sklepie, to momentalnie uruchamiana była poczta telefoniczna pomiędzy kumplami, czego sam byłem świadkiem. Z "przecieków" sklepowych o terminie dostawy wynikało jedynie, że od wczesnego rana tworzyła się kolejka. Taką też spotkałem pod jednym ze sklepów, kiedy z rana podjechałem w celu dokupienia szczytówek do feedera. Nie można wykluczyć, że one były robione "na wzór", jednak w miarę rozwoju rynku od razu rzucały się w oczy, były charakterystyczne. A po prawdzie już wtedy sprzęt jechał do nas z Chin całymi kontenerami, więc o podobieństwo, i to mocne, nie było trudno. Mimo to nie zakładałbym tego z góry, gdyż mamy kilku rodzimych "rzeźbiarzy" i są bardzo dobrzy, a jakiś wzór do zrobienia formy musiał powstać, choćby aby zastrzec u nich wzór. I nadal twierdzę, że prezentowane kopyto wygląda jak Relax ale czy nim jest, to nie mam pojęcia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts