zwykły michał Napisano 10 Grudnia 2023 Zgłoszenie Napisano 10 Grudnia 2023 Mam pod ręką to pokaże bardzo interesujący typ kołowrotków Używam do łowienia bolonką na wypuszczankę bo żyłka łatwiej spada ze szpuli. Trochę też dla frajdy z zarzucania Mitchell Lightning 40 w całej okazałości, po zdjęciu pokrywy i szpuli. Często spotykanym rozwiązaniem w kolowrotkach tego typu jest hamulec w korbce. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 12 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2023 Kiedyś kupiłęm taki, tylko dle tego że miał nalepke reklamowa sklepu koło którego mieszkałem jako dziecko 5
zwykły michał Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 13 Grudnia 2023 Ta łapka z tyłu służy do zwolnienia szpuli przy zarzucaniu? Hamulca nie posiada czy w korbce?
Wartburg Napisano 13 Grudnia 2023 Zgłoszenie Napisano 13 Grudnia 2023 Nie wiem Podobał mi sie z wyżej wspomnianych powodów, odkopie po przeprowadzce to obadam. 2
Docio Napisano 13 Grudnia 2023 Zgłoszenie Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, zwykły michał napisał: Ta łapka z tyłu służy do zwolnienia szpuli przy zarzucaniu? Hamulca nie posiada czy w korbce? Tak i pod korbką, typowa rozeta. Ciekawostką jest trzpień nawijający żyłkę. W prezentowanym przez Ciebie ma on grubość ok 5 mm, w tym ma może 1mm albo mniej i koniecznym było opiłowanie go ręcznie gdyż był cięty ordynarnie cęgami a co za tym idzie był ostry na końcówce. To już ruskie miały ten trzpień lepiej obrobiony choć też taki cienki. Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Docio 2
Rekomendowane odpowiedzi