jungu Napisano 3 Marca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Albo wyciągu ze Stevii rebaudianej. Dużo lepszy od cukru i naturalny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 3 Marca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Jest tego całkiem sporo, znaczy zamienników białego chemicznego cukru na naturalne słodkie produkty. Pchanie się w chemiczne słodziki jakoś do mnie nie przemawia. Z cukrem trzcinowym trzeba też uważać, bo o ile jest jasno napisane, ze to trzcinowy, to i w smaku jest inny. Niestety często nagłówek to trzcinowy a w składzie zwykły barwiony melasą jako brązowy. Pewniejsze od naszych są produkty czeskie lub niemieckie i jakoś tańsze. A co do naturalnych zamienników, dość popularne to syrop klonowy i ksylitol, oba dość dostępne. Są jeszcze inne ale jakoś nie pamiętam. Zresztą łatwo w necie znaleźć. Co ciekawsze wymienione przeze mnie cukry wprowadzają do potraw i napojów dodatkowy walor smakowo-aromatyczny przez co stare sprawdzone potrawy nabierają nowego wymiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się