Skocz do zawartości

Cytrynówka.


wind
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tego całkiem sporo, znaczy zamienników białego chemicznego cukru na naturalne słodkie  produkty. Pchanie się w chemiczne słodziki jakoś do mnie nie przemawia. Z cukrem trzcinowym trzeba też uważać, bo o ile jest jasno napisane, ze to trzcinowy, to i w smaku jest inny. Niestety często nagłówek to trzcinowy a w składzie zwykły barwiony melasą jako brązowy. Pewniejsze od naszych są produkty czeskie lub niemieckie i jakoś tańsze.

A co do naturalnych zamienników, dość popularne to syrop klonowy i ksylitol, oba dość dostępne. Są jeszcze inne ale jakoś nie pamiętam. Zresztą łatwo w necie znaleźć. Co ciekawsze wymienione przeze mnie cukry wprowadzają do potraw i napojów dodatkowy walor smakowo-aromatyczny przez co stare sprawdzone potrawy nabierają nowego wymiaru.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...