Jacek75 Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 Witam wszystkich. Zastanawia mnie jak się montuje gotowe zestawy które są na drabinka? Jako że po kilku latach wróciłem do wędkowania jest to dla mnie coś nowego. Jeżeli na takiej drabince jest już haczyk z przyponem i kawałek głównej żyłki ze spławikiem i obciążeniem to jak montujemy takie coś do żyłki którą mamy już nawiniętą na kołowrotek. Czy dowiązanie takiego gotowego zestawu tak po prostu do żyłki nie osłabia całości? Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 To sa zestawy przeznaczone do wędkowania metodą pełnego lub skróconego zestawu. Na upartego możesz taki zestaw połączyć z żyłką z kołowrotka wezlem zderzakowym, znam zawodników którzy nad wode przyjeżdżają z gotowymi zestawami do odległościówki. Ale takie zestawy trudno kupić w sklepie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 4 godziny temu, wind napisał: To sa zestawy przeznaczone do wędkowania metodą pełnego lub skróconego zestawu. A inaczej do bata lub tyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 11 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2024 Bat będzie miał coś takiego a tyczka bardzo podobne rozwiązanie. W obydwu nie używa się kołowrotka. 9 hours ago, wind said: Ale takie zestawy trudno kupić w sklepie. Nigdy nie spotkałem się w handlu z zestawami do odległościówki. Sam pomysł jest interesujący. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebel Napisano 15 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 W dniu 11.07.2024 o 02:07, zwykły michał napisał: Nigdy nie spotkałem się w handlu z zestawami do odległościówki. Sam pomysł jest interesujący. Są takie zestawy oferowane przez firmy zajmujące się przygotowywaniem takich zestawów standardowych do bata. Np. tutaj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 15 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 Jeśli chodzi Ci o Drennan seria Match, to są to same przypony, góra półmetrowe. Z drugiej strony cena jest absurdalna bo same haki kosztują ok 10 pln w opakowaniu 10 szt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 15 Lipca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2024 1 hour ago, niebel said: Są takie zestawy oferowane przez firmy zajmujące się przygotowywaniem takich zestawów standardowych do bata. Np. tutaj Cenią się Taki spławik w fabryce kosztuje ok 12zł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi