Skocz do zawartości

Gotowe zestawy na drabinkach

Jacek75
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zastanawia mnie jak się montuje gotowe zestawy które są na drabinka? Jako że po kilku latach wróciłem do wędkowania jest to dla mnie coś nowego. Jeżeli na takiej drabince jest już haczyk z przyponem i kawałek głównej żyłki ze spławikiem i obciążeniem to jak montujemy takie coś  do żyłki którą mamy już nawiniętą na kołowrotek. Czy dowiązanie takiego gotowego zestawu tak po prostu do żyłki nie osłabia całości? Dzięki i pozdrawiam.

To sa zestawy przeznaczone do wędkowania metodą pełnego lub skróconego zestawu.

Na upartego możesz taki zestaw połączyć z żyłką z kołowrotka wezlem zderzakowym, znam zawodników którzy nad wode przyjeżdżają z gotowymi zestawami do odległościówki. Ale takie zestawy trudno kupić w sklepie.

Bat będzie miał coś takiego a tyczka bardzo podobne rozwiązanie. W obydwu nie używa się kołowrotka.

9 hours ago, wind said:

Ale takie zestawy trudno kupić w sklepie.

Nigdy nie spotkałem się w handlu z zestawami do odległościówki. Sam pomysł jest interesujący.

W dniu 11.07.2024 o 02:07, zwykły michał napisał:

Nigdy nie spotkałem się w handlu z zestawami do odległościówki. Sam pomysł jest interesujący.

Są takie zestawy oferowane przez firmy zajmujące się przygotowywaniem takich zestawów standardowych do bata.

Np. tutaj

1 hour ago, niebel said:

Są takie zestawy oferowane przez firmy zajmujące się przygotowywaniem takich zestawów standardowych do bata.

Np. tutaj

Cenią się :) Taki spławik w fabryce kosztuje ok 12zł.