_świeżak_ Napisano 3 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Witam dawno mnie tu nie było chciałbym dowiedzieć się czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny bo niby są jakieś stawiki ale nic większego tam nie ma
zwykły michał Napisano 3 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 PZW powinno mieć wykaz wód na których gospodaruje.
Wartburg Napisano 3 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Łowiskiem ciekawym bywa niepozorna "kałuża" jak ją dobrze poznamy. 2
_świeżak_ Napisano 3 Listopada 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Problem w tym że u mnie w tych kałużach nie ma ryb a na wodach PZW u mnie to tylko karasie i leszcze na stawach w Pyzdrach bo na słupeckim to leszcze malutkie
Wartburg Napisano 3 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Czasami w kałużach gdzie "nic nie ma" poza karłowatymi karasiami łapałem liny jak byki. 2
_świeżak_ Napisano 3 Listopada 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) Po nęceniu długotrwałym przez prawie 1 tydzień . Nic nie brało było parę szarpnięć ale nic większego próbowałem na koszyk spławik kukurydzę kulki robaki groch a nawet sztuczą kukurydzę i nic więc wątpie by tam coś poprostu było bo nie jest to staw pzw a raczej taki dziki stawik Ps a jakie województwo Edytowane 3 Listopada 2024 przez _świeżak_ 1
Wartburg Napisano 3 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Ja tak "obrabiałęm" pare kałuż w mazowieckim blisko miejsca zamieszkania. poczekaj do czerwca i podsypuj pokrojonym drobno kartoflem blisko trzcin i blisko trzcin potestuj właśnie kartofla. Mozesz poobserwować od polowy maja czy nad wieczorem z nieznanych przyczyn jedna druga i trzecia trzcina nagle nie zaczyna sie delikatnie ruszać to właśnie liny zdejmują ślimaki z łodyg. A jak użyjesz głowy masz jeszcze jeden pomysł na przynete i łowienie "z marszu". 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 3 Listopada 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 3 Listopada 2024 Wędkarstwo to sztuka szukania i poznawania wody, zawsze możesz sie udać do Centrali Rybnej albo na komercje. To wiedza i doświadczenie gromadzone latami tylko po to by dojść z czasem do wniosku ze sie ma mizerne pojęcie 5
zwykły michał Napisano 4 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 4 Listopada 2024 2 hours ago, _świeżak_ said: Spróbuje ale wątpię Spróbuj pojedynczego białego robaka na haku 18. Nie zrażaj się wielkością przynęty bo to ma mniejsze znaczenie i można łowić duże ryby na małe przynęty. 2
Docio Napisano 4 Listopada 2024 Zgłoszenie Napisano 4 Listopada 2024 15 godzin temu, _świeżak_ napisał: czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny Gdybym trafił do Konina to nie zatrzymałbym się lecz pojechał coś ze 30 km dalej nad jezioro Powidzkie.
Rekomendowane odpowiedzi