Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam dawno mnie tu nie  było :D chciałbym dowiedzieć się czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny bo niby są jakieś stawiki ale nic większego tam nie ma :(

Napisano (edytowane)

Po nęceniu długotrwałym przez prawie 1 tydzień . Nic nie brało było parę szarpnięć ale nic większego próbowałem na koszyk spławik kukurydzę kulki robaki groch a nawet sztuczą kukurydzę i nic więc wątpie by tam coś poprostu było bo nie jest to staw pzw a raczej taki dziki stawik 

Ps a jakie województwo 

Edytowane przez _świeżak_
Napisano

Ja tak "obrabiałęm" pare kałuż  w mazowieckim blisko miejsca zamieszkania. poczekaj do czerwca i podsypuj pokrojonym drobno kartoflem blisko trzcin i blisko trzcin potestuj właśnie kartofla. Mozesz poobserwować od polowy maja czy nad wieczorem z nieznanych przyczyn jedna druga i trzecia trzcina nagle nie zaczyna sie delikatnie ruszać to właśnie liny zdejmują ślimaki z łodyg. A jak użyjesz głowy masz jeszcze jeden pomysł na przynete i łowienie "z marszu".

Napisano
2 hours ago, _świeżak_ said:

Spróbuje ale wątpię 

Spróbuj pojedynczego białego robaka na haku 18. Nie zrażaj się wielkością przynęty bo to ma mniejsze znaczenie i można łowić duże ryby na małe przynęty. 

Napisano
15 godzin temu, _świeżak_ napisał:

czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny

Gdybym trafił do Konina to nie zatrzymałbym się lecz pojechał coś ze 30 km dalej nad jezioro Powidzkie.