_świeżak_ Posted November 3 Report Share Posted November 3 Witam dawno mnie tu nie było chciałbym dowiedzieć się czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny bo niby są jakieś stawiki ale nic większego tam nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted November 3 Report Share Posted November 3 PZW powinno mieć wykaz wód na których gospodaruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted November 3 Report Share Posted November 3 Łowiskiem ciekawym bywa niepozorna "kałuża" jak ją dobrze poznamy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_świeżak_ Posted November 3 Author Report Share Posted November 3 Problem w tym że u mnie w tych kałużach nie ma ryb a na wodach PZW u mnie to tylko karasie i leszcze na stawach w Pyzdrach bo na słupeckim to leszcze malutkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted November 3 Report Share Posted November 3 Czasami w kałużach gdzie "nic nie ma" poza karłowatymi karasiami łapałem liny jak byki. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_świeżak_ Posted November 3 Author Report Share Posted November 3 (edited) Po nęceniu długotrwałym przez prawie 1 tydzień . Nic nie brało było parę szarpnięć ale nic większego próbowałem na koszyk spławik kukurydzę kulki robaki groch a nawet sztuczą kukurydzę i nic więc wątpie by tam coś poprostu było bo nie jest to staw pzw a raczej taki dziki stawik Ps a jakie województwo Edited November 3 by _świeżak_ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted November 3 Report Share Posted November 3 Ja tak "obrabiałęm" pare kałuż w mazowieckim blisko miejsca zamieszkania. poczekaj do czerwca i podsypuj pokrojonym drobno kartoflem blisko trzcin i blisko trzcin potestuj właśnie kartofla. Mozesz poobserwować od polowy maja czy nad wieczorem z nieznanych przyczyn jedna druga i trzecia trzcina nagle nie zaczyna sie delikatnie ruszać to właśnie liny zdejmują ślimaki z łodyg. A jak użyjesz głowy masz jeszcze jeden pomysł na przynete i łowienie "z marszu". 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_świeżak_ Posted November 3 Author Report Share Posted November 3 Spróbuje ale wątpię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wartburg Posted November 3 Popular Post Report Share Posted November 3 Wędkarstwo to sztuka szukania i poznawania wody, zawsze możesz sie udać do Centrali Rybnej albo na komercje. To wiedza i doświadczenie gromadzone latami tylko po to by dojść z czasem do wniosku ze sie ma mizerne pojęcie 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted November 4 Report Share Posted November 4 2 hours ago, _świeżak_ said: Spróbuje ale wątpię Spróbuj pojedynczego białego robaka na haku 18. Nie zrażaj się wielkością przynęty bo to ma mniejsze znaczenie i można łowić duże ryby na małe przynęty. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 4 Report Share Posted November 4 15 godzin temu, _świeżak_ napisał: czy w okolicach Wielkopolski Konin/Słupca/ląd te okolice są jakieś ciekawe łowiska oprócz rzeki Warty/prosny Gdybym trafił do Konina to nie zatrzymałbym się lecz pojechał coś ze 30 km dalej nad jezioro Powidzkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts