albinotrout Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Jaką wędkę gruntową TELESKOPOWĄ polecacie do połowu przy zastosowaniu koszyczków około 20g + zanęta. Będę łowić karasie, liny oraz leszcze. Wędkę czasami chciałbym użyć również do żywca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 witaj, tak na szybko, cena do 120zł, wody stojące, niekoniecznie teleskop: przejrzyj te propozycje , proponowałbym wybrać coś o c.w. do 60g Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 (edited) Wind, a co myślisz o Daiwie, wyszukałem Daiwa D Fish Feeder z jedną niewymienną szczytówką za 135 zł. Tylko mnie zastanawia, brak podania CW na kijaszku: ten kijek nie jest podejrzany, że brak CW, a w opisie, do lekkich koszyczków i ciężarków? Edited September 2, 2014 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Jeżeli to oryginalna Daiwa i faktycznie ze szkockiej dytrybucji to może i warto przemysleć. Ale odnoszę wrażenie, że to chińszczyzna. Cena mówi za siebie;). A co do tajemniczej wartości cw. to znalazłem ten kij w paru innych miejscach i nigdzie jej nie podają. Jedyna informacja to że ten kij to parabolik. No i taj jedna szczytówka . Aha, a kupić idzie dużo taniej niż te 135zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Podobnie myślałem otym jak Ty, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 (edited) Jak nie ma opisu to ja bym nie kupił, bo potem niemożliwym jest wyegzekwowanie gwarancji. Wcisnąć mogą wszystko na fakt złego użytkowania. Z drugiej strony ile ten kij musiał kosztować i gdzie jest kwota za markę. Daiwa to znana od lat i uznana firma, nie pozwoliłaby sobie na takiego knota, chyba, że to kij od kompletu z dokładną instrukcją i opisem. Zdecydowanie podejrzewam podróbę a szkoci jak się zorientowali to momentalnie wypchnęli do "dzikiego kraju" i już towar jest legalny. Aha. To drugi podejżany wyrób sygnowany znakiem tej firmy. Jakieś pół roku temu pojawił się na rynku kołowrotek, bodaj Daiwa Boxer, z nawojem żyłki za całe 100zł. Edited September 2, 2014 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Docio, a na internecie podejrzanie tani bat był, to już trzeci produkt. Swego czasu widziałem opis bacika taki ciemno zielony, Daiwy, teraz widzę, że zniknoł ze sklepów, ale na allegro jeszcze siedzi, to był zestaw wędeczka plus spławik itp. art. za śmieszną kasę chyba do 100, może nawet nie. Posłucham Winda, chyba lepiej już Yorka kupić co wy na to szklany kij i machanko z feederem lekkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Wybór należy wyłacznie do Ciebie. Podróby mają to do siebie, ze zawsze znajdzie się jakiś "napalony" klient, który uważa, ze trafił mega okazję. Prawda jest taka, że nawet beznadziejne (chińskie) Shimano kosztuje ok 150zł a Daiwa oprócz zakładów w Japonii ma drugi w Malezji i nie jest to tania produkcja za to dokładna i precyzyjna. Nigdy nie uwierzę, że naród tak dokładny w szczegółach nagle zapomniał umieścić kluczowej informacji na wędzisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Nie pamiętam abym polecał produkty York-a :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts