K_sroka Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Witam, byłem ostatnio w sklepie decathlon i mają tam ciekawy dział wędkarski. Chciałbym się dowiedzieć coś o jakości tego sprzętu. Podobno można trafić na ładne promocje i zakupić za nie duże pieniądze kupić sprzętu wędkarskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Podobno, zapewne. Kiedyś kupiłem spodnio-buty Caperlan z pianki 4mm kiedy jeszcze nie było sklepów Decathlon w naszym kraju. Dzisiaj te artykuły można w nich kupić. Służyły mi wiele lat a teraz służą komuś innemu. Polecam. Sprzęt w Decathlonie wydaje się być popularny, amatorski ale zawsze można coś wyhaczyć za rozsądną cenę, często w promocji. Przynajmniej nie ma problemów z gwarancją. Raczej duża, solidna firma. Nie mam specjalnych zastrzeżeń żeby tam wejść i poszperać. Odrzuca mnie jedynie zapach "chińszczyzny" przy wejściu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_sroka Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 Ja jak byłem to widziałem tam ciężarki za nie duże pieniądze. Pudełka za które w sklepie specjalistycznym zapłacę parę razy więcej, dużo ubrań na chłodne dni. Cena nie duża jakości nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Sprzęt (tj. wędki, kołowrotki itd.) raczej mizerne. Czasem można znaleźć fajne ciuchy, akcesoria itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Kiedyś kupiłem spodnio-buty Caperlan z pianki 4mm kiedy jeszcze nie było sklepów Decathlon w naszym kraju.Dzisiaj te artykuły można w nich kupić. Podejrzewam, że to tzw. marka własna marketu. Generalnie drobne graty warto może i kupić ale te "grubsze" zakupy, jak wędziska i kołowrotki to odradzam. Specyfika handlu w takich sklepach pozwala każdemu dotknąć produktu, "sprawdzić pracę" a przy okazji uszkodzić sprzęt. Ciężarki, haczyki, sztuczne przynęty, ciuchy OK, ale reszta ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasz7 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Dokładnie jak piszą wyżej, sporo amatorszczyzny, ale czasami nawet taki wybredny klient jak ja coś sobie znajdzie i w dobrej cenie. Warto zaglądać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yeti Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 W decathlonie kupiłem niedawno woblerka imitującego karasia, okazał się łowny na piaskowym Wędziska itp sprzęt zazwyczaj zdezelowany :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Chociaż! Dużo ludzi poleca zestaw muchowy z Decathlon'u. Podobno bardzo fajny do rozpoczęcia przygody z muchą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Mieszkam niedaleko Decathlonu koło Auchan. Często bywam, nigdy nic nie kupowałem z wędkarskiego ale zawsze zastanawiam się po co jest ta lodówka w dziale wędkarskim. Pracownicy zawsze mówią na żywe przynęty typ: robaki... ale zawsze jest pusta:(. Pisałem nawet do centrali Decathlonu ale nikt mi nie odpowiedział połamania Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 To ja miałem więcej szczęścia, w sklepie na Przymorzu lodówka bywa z zawartością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 szczęściarz, dziś byłem w moim decathlonie i stała pusta puszka od pepsi. tym raczej nie połowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Parę dni temu zajrzeliśmy z moimi Paniami do Decathlonu na pobliskim osiedlu. Gdy moje dziewczęta wybrały się do przymierzalni to chyłkiem podążyłem na sam koniec sklepu, czyli dział wędkarski. Mnóstwo przeróżnego badziewia, lodówka pełna kasterów zamiast żywych przynęt czyli norma. Za to wpadł mi w oko model bata którego wcześniej nie widziałem nigdzie a charakteryzujący się bardzo małą długością transportową. Zaciekawiony ukradkiem rozłożyłem wędzisko, i mimo, że kij 5m składał się z około 10 elementów to zaskakiwał lekkością, doskonałym "leżeniem w ręku" ( chociaż to akurat wrażenie subiektywne ) a wieloelementowy skład nie robił na mnie złego wrażenia odnośnie pracy wędziska. Oczywiście opis na stronie świadczy niesamowitej wiedzy i doświadczeniu wędkarskim profesjonalnego wędkarza. Mam nadzieję, że sarkazm ostatniego zdania jest oczywisty. Ale wracając do samego wędziska, zastanawiam się, czy ktoś z Was miał już przyjemność użyć tego sprzętu?? Poproszę o wrażenia, czy są podobne do moich?? i jak wędzisko sprawuje się w praktyce?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Daniel a wrzuć proszę linka tej wędki ze strony Decathlonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Dyc jest "model bata" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Wszechstronność Wędka do połowów z brzegu rzeki, stawu oraz morza. A TO CI WSZECHSTRONNA CHOLERA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts