Jump to content

Kurs na Instruktora Szkolenia Młodzieży Wędkarskiej

Recommended Posts

Okręg Polskiego Związku Wędkarskiego w Olsztynie zaprasza wszystkich chętnych, którzy chcieliby prowadzić szkółki wędkarskie, do wzięcia udziału w kursie na Instruktora Szkolenia Młodzieży Wędkarskiej.

Kurs odbędzie się w Olsztynie w styczniu 2014 roku. Swoje zgłoszenia można składać do dnia 31. grudnia 2013 roku. Kandydatury powinny zawierać: imię i nazwisko, miejscowość, numer telefonu.

Kurs odbędzie się jeśli zgłosi się 10 osób.
Ja zgłosiłem swoją kandydaturę, gdyż pomoże mi to przy prowadzeniu Klub Młodego Wędkarza OKOŃ"

W ostatnich czasach troszkę się u mnie zmieniło. I obecnie jestem członkiem zarządu Koła PZW Miasto Kętrzyn, od spraw młodzieży i zarybiania.
I poszukuję ludzi którzy chcieli by mi pomóc przy prowadzeniu tego klubu.
Kontakt;
GG; 44631303
lub na meila; artursadlowski@poczta.fm
jak też na portalu wędkuje.pl (na nim prowadzę oficjalna stronę koła, jak i klubu)

Uzyskałem informacje od naszego v-ce prezesa ds. młodzieży. Taki kurs ma się odbyć na początku 2014r, koszty to tylko dojazd, resztę pokrywa ZO. Niestety, konkretne informacje muszę sobie sam znaleźć w kole bądź na stronie ZO. Chociaż doprecyzowałem pytania ;), mam nadzieję na rychłą odpowiedź.

Kurs instant? Na pewno jest to przydatne dla organizacji w planowaniu produkcji papierków. Kurs jednodniowy zapewne spełniłby swoją rolę dla osób wykształconych kierunkowo do pracy z dziećmi i młodzieżą. Dla niewtajemniczonych w tajniki zajęć grupowych, psychologi dzieci i młodzieży, to jedynie poprawa własnego samopoczucia. No bo skąd mają to znać?

Ehhhh, jeden dzień kursu. Mnie już przeszło, nie jestem kolekcjonerem papierków.

• 9 months later...

Tak koledzy, kurs trwał jeden dzień. Ale nie powiem że był tylko dla podniesienia samo oceny. Ja wiązałem z nim wiele. Chciałem założyć szkółkę wędkarską przy kole, ale matactwa prezesa koła do którego należę uniemożliwiły mi to! Mam wśród znajomych wykwalifikowanych pedagogów, i byli chętni takie spotkanie ze mną poprowadzić. Miałem nawet 15 dzieciaków chętnych i sponsora na piknik z nagrodami...

Zapisałem się też do Rady do spraw młodzieży przy Okręgu, i stamtąd było po 500 zł dla zarejestrowanych szkółek. Tak więc... lipa...

teraz wszystko zależy od Nadzwyczajnego w moim kole, które odbędzie się 5 października 2014r. o godz 9,00 w siedzibie koła. Jego celem będzie wybór nowych władz koła. Zobaczymy ilu przyjdzie członków?.... Poczyniłem dużo by to dotarło do dużej grupy... ale ilu przyjdzie?

Wszystko teraz w rękach członków mego koła.

Ps. można o mnie przeczytać w Gazecie z Ketrzyna wydanie od 27 IX do 03 X. ;-)