lepki Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Chciałbym się zapytać kiedy najlepiej stosować makaron w gwiazdki? W jakich miesiącach najlepiej go używać?
grzybek Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 kiedy najlepiej stosować makaron w gwiazdki? W jakich miesiącach najlepiej go używać? Expertem nie jestem ale wydaje mi się, że od wczesnej wiosny (temp wody powyżej 12stC) do późnej jesieni.
paragraf Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) Ekspertem nie jestem, ale myślę że kolega wyżej ma rację. Makaron to ciekawa przynęta, jeśli się zastosuje duży i ugotuje na "mocno aldente" to może być przynętą selektywną Z Lublina jesteś więc powiem Ci, że spotkałem wczoraj pana który łapał na gwiazdki nad zalewem i coś złapał Możesz próbować Edytowane 6 Maja 2014 przez paragraf
lepki Napisano 6 Maja 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Witam tez jeżdże na zalew W jakich miesiącach najlepiej łapać? edit: proszę edytować posty. Nabiajnie ilości postów jest niezgodna z regulaminem. wind
wind Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Mocno aldente, srebrny hak , poza tym masz milion róznych opcji barwienia i aroamtyzowania. Odpowiednio zaparzony makaron nie powinien spaść z haka przy zarzucaniu nawet zza głowy zestawu gruntowego "z pełną mocą" czyli "ile fabryka dała" .
grzybek Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Warto barwić makaron choćby RIVANOLem (1tabl na 100g makaronu)
Docio Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Warto barwić makaron choćby RIVANOLem (1tabl na 100g makaronu) Ten sam kolorek uzyska się dzięki bezpiecznej, taniej i powszechnej kuchennej przyprawie kurkuma.
wind Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 kurkuma O ooo ... i to miałem na myśli, tylko wyleciało ...
grzybek Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Barwić można różnymi cudami ale chyba nic nie przebije SZAFRANU. Tak przy barwieniu makaronu jak i kaszy manny...
ZYBI68 Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 grzybek, wyjąłeś mi to z ust. A tak przy okazji, jak zabarwić kuku na czarno.
grzybek Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 jak zabarwić kuku na czarno Może atramentem z ośmiornicy? Chyba mam jeszcze czerwony barwnik spożywczy w proszku... Na dnie chyba nie będzie odbiegał zazbytnio... Ponoć czerwony najszybciej traci barwę.
ZYBI68 Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 (edytowane) Jest kupna kuku wędkarska czarna, gostek mówił w centrum wędkarskim, że schodzi jak woda tylko nie pomyl z ciemną zielenią która zalega półki. Lepki gwiazdki stosuję cały rok tak jak i kolanka mini, jak nie skubie na białego, kuku, to idą w ruch gwiazdki lub kolanka. Pora roku bez znaczenia raczej kaprys rybek Edytowane 6 Maja 2014 przez ZYBI68
Docio Napisano 6 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2014 Barwić można różnymi cudami ale chyba nic nie przebije SZAFRANU Oooo, też dobry ale nie na moją kieszeń, za drogi.
KamilStaniszewski Napisano 10 Maja 2014 Zgłoszenie Napisano 10 Maja 2014 Makaron jak koledzy pisali mocno aldente i do tego jakiś atraktorek. Ja łowię na taki makron leszcze na jeziorze.
Rekomendowane odpowiedzi