Damianosek Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Jakie ryby łowicie na błystki tej marki? Swoja drogą według mnie to najlepsze błystki na polskim rynku. Jak według Was one pracują i czy sa skuteczne? Zastanawia się nad kupnem bo słysząłem same dobre opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Jakie ryby łowicie na błystki tej marki? Swoja drogą według mnie to najlepsze błystki na polskim rynku. Ja łowię na nie szczupaki i okonie, ale czasem i boleń na nie siądzie. Na mniejsze łowiłem też jazie. Najlepsze? Hmm! Z samymi Mepsami nie jeżdżę na ryby. Jednego dnia ryby biorą na Mepsa innego na DAM Effzett, a jeszcze innego na HRT lub Ulara. Meps i Effzett to najwyższa półka cenowa, w zamian będziesz miał 3 - 5 Ularów i również bardzo skutecznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Zastanawia się nad kupnem bo słysząłem same dobre opinie. Prosisz o pomoc w wyborze, czy według mnie to najlepsze błystki na polskim rynku sugerujesz wybór innym ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Dawniej, gdy byłem młody, piękny i bogaty bardzo chętnie łowiłem na błystki obrotowe Meppsa. Było mnie na nie stać. Szczególnie ceniłem sobie modele Aglia- skuteczna na wszystkie nasze drapieżniki i półdrapieżniki, Comet- na szczupaki i okonie, oraz Lusox - niejednokrotnie wręcz rewelacyjny na szczupaka. Niemal na równi z Meppsem stosowałem Vibraxy,które w niektórych łowiskach były nawet skuteczniejsze. Niestety, także drogie. Teraz gdy jestem stary, brzydki i biedny (rencista), sięgam po obrotówki takich firm jak HRT,Jaxon, Ular, Traper. Ciekawy artykuł nt. błystek obrotowych znajduje się na stronie Wędkarza Polskiego, niegdyś mojego ulubionego czasopisma wędkarskiego, które niestety od pewnego czasu, nie ukazuje się drukiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 czasopisma wędkarskiego, które niestety od pewnego czasu, nie ukazuje się drukiem Zbytek zaufania, brak kontroli i inne czynniki złożyły się na to, że księgowa zdefraudowała całą kasę WP i wystawiła Wieśka Dębickiego do wiatru - został z niczym. Nie wiem, czy sprawa w sądzie już się zakończyła, ale pewnie nie, bo teraz Wiesiek robi wszystko, by znowu drukować i wrócić na rynek. Też był mój ulubiony (z pewnych względów)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 (edited) Jotes,coś nie dawało mi spokoju i nagle mnie olśniło. Tak więc jeżeli już jesteśmy przy wirówkach, warto przeczytać także ten tekst. Edited August 1, 2014 by Ozet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 (edited) warto przeczytać także ten tekst. Phi! Znam to w wersji oryginalnej, a nie jakieś Wieśkowe skróty i przeróbki. Masz tutaj Pierwotną wersję tego artykułu Bez przeróbek.. Edited August 1, 2014 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Prosisz o pomoc w wyborze, czy sugerujesz wybór innym ?? Nie dość, że sugeruje wybór to jeszcze nie używając przynęty przekonuje o jej łowności Swoją drogą, to fajne są te błyski Meppsa, choć ja akurat zawsze byłem bardziej przekonany do tych z pod znaku Abu Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Meps klasyk srebrny 2 i 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Androctonus Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Mepps i D.A.M. świetnie wykonane ale i jakość pracy na wysokim poziomie. Kilka dni temu kupiłem sporo nowych + kilka szt. Mikado i Wirek zobaczymy jak się będą sprawowały. W Mikado już mnie drażnią krzywo nałożone naklejki Ale fakt cena super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts