Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam widziałem były już takie tematy ale ok. 2 lat temu. Co byście polecili na ta chwile jakie sygnalizatory ? Videotronic ? Potrzebne mi to pod jedną wędke bez żadnych swingerów itp wystarczy jakiś zwykły. Jakiś konkretny model? Opłaca się brać z tymi regulacjami tonu i głośności ?

Edytowane przez RybakONB
Gość woldi
Napisano

Opłaca się brać z tymi regulacjami tonu i głośności ?

Opłaca, bo będziesz mógł ustawić dzwięk różny od pozostałych sygnalizatorów, a głośność dostosować do panujących warunków

Napisano

To chyba go wezme. Wyglada jakby go jeszcze nie dopadł " rozwój techniki ". Sprzedawca polecił mi jakiegoś KONGERA za 40zł. Ale myśle że Videotronic bardziej sie sprawdzi ma dużo pozytywnych opinii :)

Gość woldi
Napisano

Wyglada jakby go jeszcze nie dopadł " rozwój techniki "

To prawda, bo mam go od XXL lat ;)  i widzę, że wizualnych zmian brak, ale tym nie powinniśmy się kierować

Napisano

Videotronic to moim zdaniem bardzo dobry wybór.

Producent daje dożywotnią gwarancję.

W przypadku defektów jedyny koszt naprawy jaki poniesiesz, to koszt wysyłki do producenta pod Zieloną Górę...

Napisano

W moim mieście jest też producent sygnalizatorów. Nie wiem, jakie są, czy są dobre, czy cieszą się powodzeniem, ale chłopakowi rozbujał się biznes. A pamiętam jeszcze, jak na PW badał rynek i zainteresowanie potencjalnych nabywców. Teraz widzę, że rozkręcił się na całej linii - a daj mu Bozia zdrówko.

To jego produkty:

Sygnalizatory

Napisano

RybakONB jest różnica pomiedzy obowiązkiem uznania gwarancji przez sprzedawcę a gwarancją producenta. W zależności od zakwalifikowania towaru sprzedawca zobligowany jest pośredniczyć pomiędzy nabywcą a producentem przez okres roku, dwóch, trzech, pięciu lub zupełnie inny ujęty w przepisach. Pośredniczenie to nic innego jak koszty przesyłki, które musi on pokryć a nie nabywca. Przy bezterminowej gwarancji producenta po upływie okresu gwarancji sprzedawcy koszty te pokrywa nabywca.

Gość woldi
Napisano

Czyli z tej stronki mogę brać spokojnie ?

Możesz z tym, że tutaj nie kupisz sygnalizatora VT, o który pytałeś, bo sprzedaje go firma Videotronic Nova:-)
Napisano

A jeszcze jedno pytanie sprawdza się regulacja czułości ? Np. W wietrzny dzień jak buja się żyłka to idzie to tym zniwelować ? I nie będzie miało wpływu na sygnalizacje brania ?

Gość woldi
Napisano

Zamiast tej funkcji wolę użyć swingera z regulacją obciążenia. Moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie

Napisano

witam koledzy,

to i ja się pod temat podłącze. od jakiegoś czasu myśle nad sygnałkami. ostatnimi czasy łowiłem 2xfeeder, ale wiadomo, nie można się cały dzień gapić hehe, szczególnie w nocy robi sie upierdliwie, chciałem więc kupić jakieś sygnałki na nocke do gruntu. Nasuwa mi sie kilka pytań:

1. Czym róźni sygnałek VIMARCO od SHARK?  wyglądają identycznie....  SHARK VIMARCO dodam, że na ryby jeżdże raczej weekendowo, 2-3razy w miesiacu, wiec nie są to jakies ekstremalne zasiadki

2. jeśli shark jest ok, to czy te ich swingery są dbrej jakości? miał ktoś....? wiadomo, wole zapłacić te 30zl mniej niż więcej, ale jak mam się wkur...co wyjazd to wole dołożyć :)

pozdrawiam :)