Jump to content

Skuteczne przynęty na drapieżniki

Recommended Posts

Chciałbym, abyście się pochwalili przynętami, które waszym zdaniem przynoszą efekty w postaci ryb. 

Mile widziane są zdjęcia ;)

To ja zacznę.

Najwięcej ataków mam na gumy SavageGear Fire Tiger (10-12 cm). Szczególnie lubią je sandacze ostatnio
big_fire_tiger.jpg?lm=1411630315

Ponad to Fishuntery od Mikado. Gumy ładnie pracują, ich wadą jest miękkość, szczupaki lubią odgryzać ogonki. 

f88a1ce04ffc13f1.png
Na początku maja dobrze spisywały się gumy od Jaxona Intensa. Gumy są dość moce i ogonek ładnie pracuje. Przez 2 dni złapałem na nie 8 szczupaków (różnych długości). Gumy są dedykowane do łowienia z opadu, ale tradycyjnym łowieniem też widać efekty.

big_INA.jpg?lm=1426534909

Co do innych przynęt.. to nie mam zbytnio efektów. Co do woblerów, blach czy wirówek. 

Edited by NeoCM

Ja większość szczupaków złapałem na jedną blachę - owalną wahadłówkę w kolorach okonia z czerwonym ogonkiem,  to jest mów faworyt na jeziora (3 wypady wyciągłem 6 szczupaków). Natomiast na rzece o dziwo nie miałem na niego żadnego brania - na rzece udaje mi się łapać na woblera kiełbio-podobnego i jasne gumki.

Edited by jungu

Wracając do meritum tematu.

W łowiskach, w których obecnie wędkuję, najskuteczniejszymi przynętami są woblery:

wobler-thrill-th9-rozne-kolory-salmo.jpg Thrill - okonie i sandacze dostają amoku na jego widok,

wobler-bullhead-bd6f-salmo.jpg Bullhead z pomarańczowym brzuszkiem,

wobler-perch-ph8sdr-salmo.jpg Perch w kolorze brązowym.

Tradycyjnie też, błyski obrotowe Mepss Aglia i Comet nr 2-5 w różnych ubarwieniach:

blystka-aglia-czarna-mepps.jpgblystka-aglia-miedziana-mepps.jpgblystka-aglia-fluo-tiger-mepps.jpgblystka-aglia-furia-mepps.jpgblystka-black-fury-czarny-seledynowe-mep

i doprowadzająca do szału okonie i wzdręgi - ćma blystka-thunder-bug-cherry-mepps.jpg

Gum praktycznie nie używam.

Edited by Alexspin

Alex, widzę, że masz podobne upodobania do niektórych przynęt jak ja. Z jedną jednak różnicą, ja wirówki okonkowe stosuję w nr 4-5. W moim pudełku z wirówkami nie może też zabraknąć DAM Effzet, a szczególnie "lepperówki".

Ćma nr "00" i "0" jest rewelacyjna na jaziolce w Pilicy i w Zalewie sulejowskim.

• 3 weeks later...