grzybek Napisano 24 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2015 Dzisiaj zjadłem pierwszą w tym roku zupę grzybową. Uwielbiam kurki i inne grzyby. Skoro są na ryneczku to powinny być w lesie. Jeśli macie jakieś info to nadawajcie. Też postaram się wrzucić aktualne wiadomości
wind Napisano 24 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Lipca 2015 Pierwsze kozaki widziałem w Łebie 30 maja. Potem trochę grzybów pokazało się w Kamieniu. Teraz widuję tylko trochę kurek, przydrożni handlarze mają niewielkie ilości w sprzedaży, a jeśli oni maja mało to znaczy, że nie ma jeszcze grzybów.
grzybek Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2015 Na wale Kanału Śledziowego trochę dzisiaj pozbierałem polnych pieczarek Nie pamiętam już, kiedy ostatnio je zbierałem? Mam nadzieję, że dożyję kolejnej wyprawy "wędkarskiej"
grzybek Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2015 Na ryneczku, rano widziałem dzisiaj sporo prawdziwków, kurek i kozaków. Mam wrażenie, że grzybiarze z Kaszub organizują się i wysyłają kogoś na taki ryneczek. Zbierają grzyby rodzinami, ze znajomymi a później sprzedają to na bazarku. Pewnie lepiej wychodzą na tym niż przy sprzedaży przy drodze, na miejscu.
Jotes Napisano 7 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpnia 2015 Zbierają grzyby rodzinami, ze znajomymi a później sprzedają to na bazarku. Nasi "drogowi grzybiarze", przyjeżdżają na rynek właśnie i skupują od wiejskich zbieraczy. Potem dopiero handlują na drogach. No i w naszych lasach - obecnie! - zostały tylko suszone grzyby. Parówa taka, że klękajcie narody, a deszczu ni widu, ni słychu.
okno Napisano 26 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Września 2015 Witam Godzinny wypad do lasu Pozdrawienia ze Szwecji Jan
Gość Ozet Napisano 26 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Września 2015 No nie Janku, jesteś "De beściak" nie tylko na morzu, ale także w lesie- szacun.
Jotes Napisano 26 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Września 2015 (edytowane) Zobacz Zbyszek gdzie tam w Szwecji u Janka grzyby rosną. Na balustradzie. I to dopiero jest prawdziwy wysyp. Brawo Janie, tak trzymaj. Edytowane 26 Września 2015 przez Jotes
wind Napisano 26 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Września 2015 Dziś kuzynka była w lasach w okolicy Skarszew. Wynik 104 prawdziwki . W zeszły weekend w sumie około 140.
Jotes Napisano 26 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Września 2015 My dzisiaj byliśmy, a nasz wynik jest porażający - 14 prawdziwków we dwoje, 6 koźlarów i po pół wiaderka różnych. W centrum jeszcze bida z nędzą.
Gość Piter Napisano 27 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Września 2015 Ja z innej beczki (zachodniopomorskie) Dzis naliczylem 318 aut
Alexspin Napisano 28 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Września 2015 (edytowane) W tym roku, przez tę suszę bida z nędzą i w rybach i w grzybach... Ps Nowa potrawa... Edytowane 28 Września 2015 przez Alexspin
Jmatejko Napisano 28 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Września 2015 Aż mam ochotę na jajecznicę z grzybami! Oj potężną ochotę. Muszę się wybrać do lasu w weekend
Rekomendowane odpowiedzi