grzybek Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Dzisiaj zjadłem pierwszą w tym roku zupę grzybową. Uwielbiam kurki i inne grzyby. Skoro są na ryneczku to powinny być w lesie. Jeśli macie jakieś info to nadawajcie. Też postaram się wrzucić aktualne wiadomości Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Pierwsze kozaki widziałem w Łebie 30 maja. Potem trochę grzybów pokazało się w Kamieniu. Teraz widuję tylko trochę kurek, przydrożni handlarze mają niewielkie ilości w sprzedaży, a jeśli oni maja mało to znaczy, że nie ma jeszcze grzybów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted August 1, 2015 Author Report Share Posted August 1, 2015 Na wale Kanału Śledziowego trochę dzisiaj pozbierałem polnych pieczarek Nie pamiętam już, kiedy ostatnio je zbierałem? Mam nadzieję, że dożyję kolejnej wyprawy "wędkarskiej" Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted August 7, 2015 Author Report Share Posted August 7, 2015 Na ryneczku, rano widziałem dzisiaj sporo prawdziwków, kurek i kozaków. Mam wrażenie, że grzybiarze z Kaszub organizują się i wysyłają kogoś na taki ryneczek. Zbierają grzyby rodzinami, ze znajomymi a później sprzedają to na bazarku. Pewnie lepiej wychodzą na tym niż przy sprzedaży przy drodze, na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 Zbierają grzyby rodzinami, ze znajomymi a później sprzedają to na bazarku. Nasi "drogowi grzybiarze", przyjeżdżają na rynek właśnie i skupują od wiejskich zbieraczy. Potem dopiero handlują na drogach. No i w naszych lasach - obecnie! - zostały tylko suszone grzyby. Parówa taka, że klękajcie narody, a deszczu ni widu, ni słychu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Witam Godzinny wypad do lasu Pozdrawienia ze Szwecji Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 No nie Janku, jesteś "De beściak" nie tylko na morzu, ale także w lesie- szacun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Zobacz Zbyszek gdzie tam w Szwecji u Janka grzyby rosną. Na balustradzie. I to dopiero jest prawdziwy wysyp. Brawo Janie, tak trzymaj. Edited September 26, 2015 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Dziś kuzynka była w lasach w okolicy Skarszew. Wynik 104 prawdziwki . W zeszły weekend w sumie około 140. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 My dzisiaj byliśmy, a nasz wynik jest porażający - 14 prawdziwków we dwoje, 6 koźlarów i po pół wiaderka różnych. W centrum jeszcze bida z nędzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Ja z innej beczki (zachodniopomorskie) Dzis naliczylem 318 aut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 (edited) W tym roku, przez tę suszę bida z nędzą i w rybach i w grzybach... Ps Nowa potrawa... Edited September 28, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jmatejko Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Aż mam ochotę na jajecznicę z grzybami! Oj potężną ochotę. Muszę się wybrać do lasu w weekend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts