Alexspin Napisano 17 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) 12g to taka wielka różnica?! Zwróć uwagę nasz drogi forumowy "Guru", że to zupełnie inne wędziska, inna akcja, inne przeznaczenie, inne wykończenie - moim zdaniem akurat nieporównywalne. Gdyby ktoś nastawiał się szczególnie na sandacze i miał do wydania 230.- zł a nie 120.- zł, to z tych dwóch poleciłbym jednak DRAGON-a, choć jestem fanem JAXON-a. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JachuWojtan Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Jeśli ktoś chciał by przeczytać opinie na temat Jaxon Ferox Ultra Spin to tak: + jest to bardzo dobry uniwersał jeziorowo-rzeczny, na okonie i szczupaki + jest w miarę tani + design + lekki + dość dobrze wykonany, chociaż zdarzają się nadlewki lakieru ( w moim) O pracy wędziska się nie wypowiem, ponieważ jestem początkującym spinningistą i trudno ocenić mi czy wędzisko dobrze pracuje (na moje spostrzeżenia tak) Powiem tylko, że czuć pracę nawet bardzo lekkich przynęt, nawet najmniejsze skubnięcia ryb są wyczuwalne, zacięcie następuje szybko. Są to tylko moje spostrzeżenia, więc proszę się tym nie sugerować i nie brać za pewnik. Jest to mój dopiero trzeci spin (pierwszy tak z małym CW ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 20 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) CW wcale nie jest taki mały. Nie podałeś informacji, które wędzisko wybrałeś, bo w tym modelu są 5-18 i 5-20. Moim ulubionym jest właśnie wędzisko o CW 5-20 i najczęściej takiego używam podczas spinningowania. Nie miałem co prawda jeszcze przyjemności złowienia rekordowego okazu, ale przydarzył się szczupaczek 70cm i dwa sandaczyki ponad 60cm, a ostatnio pokaźna gałąź dobrze ponad 5kg wagi. Wszystko wyholowane na plecionce 0,08mm. Ps Nadlewki lakiernicze nie powinny mieć wpływu na jakość pracy wędziska, ale ja na Twoim miejscu reklamowałbym. Pół roku temu też dotarło do mnie wędzisko z nadlewką, reklamację uznano bez najmniejszych oporów i wymieniono mi wędzisko. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JachuWojtan Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Wybrałem CW 5-20 g, czyli twoje ulubione i moje również Nadlewka jest malutka i w takim miejscu, że jest niewidoczna i z pewnością nie wpływa na pracę. Ja na razie mogę pochwalić się okonikiem 23cm i kiełbiem 15cm Kiełbik nabity z boku podczas spinningu na rzece. Niestety byłem już kilka razy (5 wypadów po 2-4 godziny) i brania bardzo mizerne. Właściwie to tylko ten okoń, wziął na woblerek pływający w kolorach uklejki (biało-niebieskiej) Staram się rzucać miejsca-pewniaki, ale ryby chyba nie żerują Być może też źle prowadzę przynętę, ale uczę się na bieżąco, wiele czytam i praktykuje na łowiskach. Rzucam prawie bez hałasu, lecz brań ni ma Chyba trzeba poczekać na większe ochłodzenie PS. W zaczepach gigantach też mam doświadczenie, już parę wyholowałem po kilka kg Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez JachuWojtan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi