Alexspin Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Pływający pływa po powierzchni, tonący tonie, a neutralny utrzymuje się na głębokości na jaką go sprowadzisz. Jerk to wobler bezsterowy, przeważnie nie posiada własnej akcji, to Ty musisz go umiejętnie poprowadzić - to już najwyższa szkoła jazdy, nie radzę się do tego brać na początku spinningowania. Na wodę 3m bez zaczepów najskuteczniejsze będą wirówki i wahadłówki. Ps W obydwu tematach zadajesz podobne pytania, może ogranicz się do jednego tematu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) Pływający pływa po powierzchni, tonący tonie, a neutralny utrzymuje się na głębokości na jaką go sprowadzisz. Alex, ja nie mam wątpliwości, o co chodzi w tym stwierdzeniu, które podkreśliłem, ale młody może pobłądzić. Wiem też, że masz szczere intencje i anielską cierpliwość w tłumaczeniu młodzieży tych kwestii. Ale śledząc tematy na forum nie miej i Ty wątpliwości, że tłumaczysz kompletnemu laikowi. A przez takie stwierdzenie, przypadkiem zrównałeś tę grupę woblerów z powierzchniowymi. Dlatego pozwolę sobie na uzupełnienie Twojej wypowiedzi: Woblery pływające, to takie woblery, które po położeniu bezwładnie na wodzie, nie toną, ale w zależności od posiadanego steru, dzielą się na woblery, płytko schodzące, głęboko schodzące (oznaczone symbolem DR*) oraz bardzo głęboko schodzące (oznaczone symbolem SDR**). * DR - deep runner ** SDR - super deep runner. Edytowane 15 Września 2015 przez Jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Masz rację, dziękuję za uzupełnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 ok czyli jeśli chce woblera który będzie się zanużał gdy przeztane zwijać żyłke a wychodził ku powierzchni podczas zwijania mam wziąć tonącego. Dzieki wielkie za cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) ok czyli jeśli chce woblera który będzie się zanużał gdy przeztane zwijać żyłke a wychodził ku powierzchni podczas zwijania mam wziąć tonącego. Dzieki wielkie za cierpliwość Błąd, żeby tonący wobler się wynurzał musi mieć ster usytuowany pod kątem 90' do osi. Takim jest Thrill ale jego trzeba prowadzić szybko, więc nie bardzo nadaje się na jesienne szczupaki - wiosną jest niezawodny, ale nie teraz. Na Twoim miejscu i w Twoim łowisku właśnie zdecydowałbym się na wobler pływający, głęboko schodzący BullHead lub Perch Edytowane 15 Września 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) ok tak zrobie póki nie spróbuje to sie nie przekonam Edytowane 15 Września 2015 przez 1papilion9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Miałeś na myśli "póki nie spróbujesz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 sory za błędy jestem w pracy i na szybko odpisuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Ja też i jakoś nie robię błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 15 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 widocznie massz spokojną prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 16 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Rozbawiłeś mnie do łez. Mój zawód można porównać do pracy sapera, tylko saper ma choćby tyczkę do wymacywania min, nas nawet w taki sprzęt nie wyposażono... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 16 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) moją do pracy niewolniczej gdzie nad tobą stoi kierownik z batem Edytowane 16 Września 2015 przez 1papilion9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 16 Września 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Panowie, dość OT, piszemy na temat i, co najważniejsze, po polsku, bez względu na okoliczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi