pytajek Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 (edited) Witam wszystkich bardzo serdecznie, Zarejestrowałem się na forum, ponieważ mam do was małe pytanie. Zakupiłem w sklepie rybnym błękitka i podczas czyszczenia ryby wyciągnąłem z mięsa dwa "mlecze" o rozmiarze i kształcie ziarenka ryżu. Podczas spożywania ryby okazało się, że "mleczy" jest więcej i znajdują się w różnych miejscach. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i proszę was o pomoc w ustaleniu co to jest. Proszę o przeniesienie jeżeli to zły dział. W załączeniu zdjęcia. Edited September 17, 2015 by pytajek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1313 Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Temat jest niesmaczny i wydawało się że dawno przebrzmiały. Wrzuć na google hasło błękitek to się naczytasz. Nie byłem amatorem paprykarza szczecińskiego, ale od tąd chcę o nim zapomnieć!! Nie kupuj błękitka, bo ten pasożyt widać nadal ma się dobrze. Pasożyt jest zabity przez głębokie mrożenie i smażenie i przez to niegroźny, ale te widoki i świadomość co to, jest nie do strawienia. Dla dobra społecznego zgłoś do Sanepidu w którym sklepie kupiłeś takiego błękitka. Cała partia musi trafić do utylizacji. Nie powiem smacznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Wstrętne paskudztwo, dobrze, że jestem już po śniadaniu, bo apetyt odchodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jmatejko Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Boże... jak sobie pomyślę ile takiego czegoś niechcący... koniec z tym dziadostwem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Eeee tam, białko jest białko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Wstrętne paskudztwo, Gdybyś wiedział i widział, co potrafi siedzieć w rybim mięsie z brzucha, szczególnie w gatunkach dennych, to byś już ich w ogóle nie jadł. Napatrzyłem się na pasożyta, który wygląda jak jasnobrązowa spiralka, ale jak go wytniesz/wydłubiesz z mięsa i naciśniesz lekko nożem, to się prostuje i wygląda jak zapałka. Ohyda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 No to koniec z halibutem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 No to koniec z halibutem... No coś Ty Alex. Kwardym trza być, jak chleb z Biedronki. Rybka dobra jest i zdrowaaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris1313 Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) No to koniec z halibutem... Zaraz zaraz- czy pomyliłeś błękitka z halibutem, czy on też bywa zarażony, bo nie słyszałem o tym a lubię tego tłuścioszka. Edited September 18, 2015 by kris1313 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 @Jotes pisał o rybach dennych, a halibut nie jest rybą pelagiczną, chyba, że miał na myśli słodkowodne. Krzysztofie też przepadam za halibutem i co by w nim nie siedziało, to z niego nie zrezygnuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Jotes pisał o tym. Smacznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 (edited) Jarku czemu mi to robisz, jestem przed śniadaniem... Edited September 19, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 O którejkolwiek bym napisał, to zawsze możesz być tuż przed posiłkiem, a o tym nie pomyślałem wcześniej. Wybacz Alku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Wybaczam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts