Dzeyson Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Witam Panowie i Panie ostatnio kupiłem wędke Mikado SCR Sea Heavy Picker 330 do 400g. I moje pytanie jest natepujące czy ta wędka wyczyma mi suma o wadze 30- 70 kg . Wydaje sie na strasznie dylikatna , Jestem poczatkujacy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Teoretycznie tak. Teoretycznie, gdyż nie wiem jak naprawdę sztywna jest ta szczytówka, miękką nie zatniesz suma. A w ogóle to opis tego wędziska posiada sprzeczność - sztywne wędzisko i elastyczna szczytówka, która ma 1/3 długości wędziska, czyli znaczną. Z drugiej strony, skoro wytrzymuje takie obciążenie, to musi być bardzo sztywna. No złącze. Dość długie jak na takie obciążenie bo ma aź ok. 20cm na obie części. To zdecydowane przesztywnienie w środku blanku, ale może to również być wymóg wędziska, nazwijmy go, paraspinningowego, które znane są z długich, pewnych i mocnych łączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 (edited) Witam Panowie i Panie ostatnio kupiłem wędke Mikado SCR Sea Heavy Picker 330 do 400g. I moje pytanie jest natepujące czy ta wędka wyczyma mi suma o wadze 30- 70 kg . Wydaje sie na strasznie dylikatna , Jestem poczatkujacy . Jeśli już kupiłeś, to i tak "musztarda po obiedzie". Idź na ryby, złów suma i przekonasz się czy wytrzyma. To jest wędzisko - jak sama nazwa wskazuje - morskie, ale jak napisał @Docio, teoretycznie powinno wytrzymać. Osobiście też używam do łowienia sumów wędziska dorszowego (jak dotąd złowiony jeden 25kg). Ps Przeczytałem i "dylikatna" mówiąc nie "wyczymałem"... Edited October 10, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts