Jump to content

Bielizna termoaktywna

Recommended Posts

Witajcie,

z okazji, że zrobiło się "bardzo ciepło" na dworze, potrzebuje zakupić bieliznę termoaktywną, "pierwszej warstwy". Zastanawiam się nad dwoma kompletami D.A.M oraz  Mikado. Mieliście, może styczność z tymi produktami i czy ewentualnie możecie coś innego polecić?

Za porady wielkie dzięki  :cheers:

Do końca nie wiem, zamieniłem punkty z karty lojalnościowej, dopłaciłem do tego 63zł. Różne modele są dostępne od 70zł. Co do samej firmy mam kilka rzeczy od nich i jestem zadowolony, a ubrań nie oszczędzam.

Zasada podstawowa przy wyborze to dopasowanie bielizny, podobnie jak neoprenowe rękawice nie móże być luźna.

Marckus, wdepnij do Lidla, jest tam do kupienia sporo ciekawych wędkarsko ubrań. Dzisiaj widziałem np dresy polarowe (komplety). Wprawdzie nie jest to bielizna termo, ale może akurat Cię zainteresuje. Ja się zastanawiałem nad kupnem tych dresów, ale doszedłem do wniosku, że nie potrzebuję nadmiaru łachów. ;)

Ps: W najnowszej ofercie jest też bielizna termo...

Edited by Jotes

W piątek będę mógł podzielić sie wrażeniami odnośnie bielizny 4F.

Danielu, poproszę o opisanie wrażeń z noszenia tej bielizny :D

wdepnij do Lidla, jest tam do kupienia sporo ciekawych wędkarsko ubrań. Dzisiaj widziałem np dresy polarowe (komplety)

Jarku, u mnie to chyba na "wieś" tak mało rzeczy przysyłają do sklepu albo ludzie się rzucają ewentualnie ślepy jestem ..., nic nie było :D

Ps: W najnowszej ofercie jest też bielizna termo...

Niby ma być w poniedziałek, także przed pracą podjadę zobaczę co tam rzucą.

albo ludzie się rzucają

Niestety, ale właśnie tak to wygląda. U nas, jak coś takiego rzucą do sklepu, to już od samego wejścia wygląda makabrycznie. Jeden wielki tumult i przewracanie wszystkiego do góry nogami jak w jakimś lumpeksie. Ładują najpierw pełne wózki, a potem gdzieś z boku mierzą, przymierzają i dopiero decydują czy kupić. Tak się dzieje z ubraniami i to samo jest z butami. Łachy są dobrej jakości, sam mam chęć kupić te koszulki, czy spodnie termo, ale w takim burdelu, to mi się nie uśmiecha. :(

Jeden wielki tumult i przewracanie wszystkiego do góry nogami jak w jakimś lumpeksie.

Niestety, jedna wielka "wieś" i brak wychowania, i jeszcze na takich zakupach jak coś rzucą można zostać stratowanym :D

Niestety nie wytrzymałem i kupiłem odzież termiczną firmy Pinewood dzisiaj testowałem spinningując i brodząć w rzece z drugą warstwą ubrań, którą zakupiłem wcześniej (gdzieś jest link w dziale "co nowego kupiliście") na tą chwilę jest ok zobaczymy z weekendu na weekend jak będzie temperatura się zmieniać:)

Danielu, poproszę o opisanie wrażeń z noszenia tej bielizny

Bielizna przetestowana, wrażenia jak najbardziej pozytywne, póki byłem w ruchu ( noszenie tobołów i przygotowanie stanowiska i zanęty) było OK, było mi przyjemnie ciepło i nie gorąco. Za to jak już zasiadłem i trochę sobie odsapnąłem było mi ... rześko ;). Nie ochroni przed zimnem ale nie takie ma zadanie.

Bielizna przetestowana, wrażenia jak najbardziej pozytywne, póki byłem w ruchu ( noszenie tobołów i przygotowanie stanowiska i zanęty) było OK, było mi przyjemnie ciepło i nie gorąco. Za to jak już zasiadłem i trochę sobie odsapnąłem było mi ... rześko ;). Nie ochroni przed zimnem ale nie takie ma zadanie.

Danielu, dzięki bardzo za opinię chyba następnym razem skuszę się na ich produkt :) Mam nadzieję, że jakość produktów 4F nie popsuje się przez nadmierne sponsorowanie i ekspansję w galeriach handlowych co może wiązać się podniesieniem cen i utratę jakości.

nie popsuje się przez nadmierne sponsorowanie ... co może wiązać się podniesieniem cen

Już sponsorują naszą reprezentację olimpijską więc drożej pewnie będzie ciężko ;). Ale produkty mają dobrej jakości, nie tylko ubrania. Dobra jakość za stosunkowo przystępna cenę.

Już sponsorują naszą reprezentację olimpijską

Danielu wiem, że sponsorują naszą reprezentację i mam nadzieję, że utrzymają normy medalowe a nie zwykłej sieciówki  :D

Edited by marckus

Polecam odzież Grene z serii Micropolar. Używam na zasiadkach jesiennych i wiosennych. Mało znana firma ale jakościowo i cenowo bije na głowę " wiodące marki ". Do tego polecam skarpety Skarpety GWT Ski oraz Skarpety GWT Trekking. Odzież przeciwdeszczowa Kurtka poliuretanowa zielona plus spodnie ogrodniczki. 

JK

• 2 weeks later...

Musze się zastanowić nad czymś takim, skoro mówicie że działa i spełnia swoje zadanie to chyba warto ;)

Polecam, jak masz trochę środków to się nawet nie zastanawiaj bardzo przydatna rzecz:)

Skarpety GWT Ski oraz Skarpety GWT Trekking

Czyli rozumiem, że skarpety ok przetestowane i warto zakupić?

Polecam, jak masz trochę środków to się nawet nie zastanawiaj bardzo przydatna rzecz:)

Czyli rozumiem, że skarpety ok przetestowane i warto zakupić?

Sorki ale nie zauważyłem, że pytasz  ;)

Oczywiście - inaczej bym nie pisał ani o ubraniu ani o skarpetach.

JK