Gość Piter Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2015 Wczoraj ukończyłem 15 lat .Jakbym wykupił zezwolenie na 2016 w styczniu czy bym zapłacił ze zniżką 75% czy 50% bo przecież nie skończyłem 16 lat.
Docio Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2015 Z tego co pamiętam ważna jest data urodzin a nie sam rocznik. Uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie będziesz musiał dopłacać, nie ma takich dopłat. Na opłacie członka uczestnika przełowisz cały rok.
Gość Piter Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2015 @Docio Pewny jesteś ze ważna jest data a nie rocznik?
Docio Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 6 Grudnia 2015 Hmmmm, to nie zależy ode mnie, więc i pewność niewielka. Do tej pory tak byli traktowani młodzi wędkarze tak w kwestii 14 lat bez karty, jak i 16 lat w kweastii członkowstwa oraz członka uczestnika. Nie ma ścisłego odniesienia do wieku, więc obowiązują zasady ogólne jakie stosuje państwo, czyli tak jak z dowodem osobistym i pełnoletnością. Nie otrzyma się "dorosłego dowodu" jeśli to tylko rocznik a nie minie data urodzin. Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam.
Gość Piter Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Grudnia 2015 Dzięki,rozwiałeś moje wątpliwości
Alexspin Napisano 8 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 8 Grudnia 2015 (...)Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam. Zbyszku, zapomniałeś o katarze, sraczce i periodzie partnerki...
Rekomendowane odpowiedzi