Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj ukończyłem 15 lat .Jakbym wykupił zezwolenie na 2016 w styczniu czy bym zapłacił ze zniżką 75% czy 50% bo przecież nie skończyłem 16 lat.

Napisano

Z tego co pamiętam ważna jest data urodzin a nie sam rocznik.

Uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie będziesz musiał dopłacać, nie ma takich dopłat. Na opłacie członka uczestnika przełowisz cały rok.

Napisano

Hmmmm, to nie zależy ode mnie, więc i pewność niewielka. Do tej pory tak byli traktowani młodzi wędkarze tak w kwestii 14 lat bez karty, jak i 16 lat w kweastii członkowstwa oraz członka uczestnika. Nie ma ścisłego odniesienia do wieku, więc obowiązują zasady ogólne jakie stosuje państwo, czyli tak jak z dowodem osobistym i pełnoletnością. Nie otrzyma się "dorosłego dowodu" jeśli to tylko rocznik a nie minie data urodzin.

Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. ;) O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam. :D 

Napisano

(...)Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. ;) O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam. :D

Zbyszku, zapomniałeś o katarze, sraczce i periodzie partnerki... ;)