Guest Piter Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Wczoraj ukończyłem 15 lat .Jakbym wykupił zezwolenie na 2016 w styczniu czy bym zapłacił ze zniżką 75% czy 50% bo przecież nie skończyłem 16 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Z tego co pamiętam ważna jest data urodzin a nie sam rocznik. Uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie będziesz musiał dopłacać, nie ma takich dopłat. Na opłacie członka uczestnika przełowisz cały rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 @Docio Pewny jesteś ze ważna jest data a nie rocznik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Hmmmm, to nie zależy ode mnie, więc i pewność niewielka. Do tej pory tak byli traktowani młodzi wędkarze tak w kwestii 14 lat bez karty, jak i 16 lat w kweastii członkowstwa oraz członka uczestnika. Nie ma ścisłego odniesienia do wieku, więc obowiązują zasady ogólne jakie stosuje państwo, czyli tak jak z dowodem osobistym i pełnoletnością. Nie otrzyma się "dorosłego dowodu" jeśli to tylko rocznik a nie minie data urodzin. Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 Dzięki,rozwiałeś moje wątpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 (...)Jednak prawo i przepisy sobie a ludzie z odrobiną władzy często mają własne poglądy zgodne z aktualnym humorem, pogodą i okresem godowym płetwala błękitnego. O tak prozaicznym powodzie strzelania focha jak moknące pranie na balkonie, czy objawy "dnia poprzedniego" nawet nie wspominam. Zbyszku, zapomniałeś o katarze, sraczce i periodzie partnerki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Hehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Panowie, Panowie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Słuchamy Siostro uważnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts