Magik Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Panowie, jak wygląda sytuacja na Raduni i Wietcisie? Da się wędkować czy lód jest? Przez egzamin i te mrozy, aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zacząłem sezonu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Też się nad tym zastanawiam czy może Wierzyca jest wolna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Radunia poniżej jeziora Goszyn wolna od lodu aż do odcinka miejskiego w Pruszczu , w okolicach stadionu miejscami zamarznięta całkowicie. Ale powoli odpuszcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Jarek to może na ten odcinek Raduni ruszymy w niedzielę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta. Co do Raduni - jest częściowo zamarznięta (np. w okolicach Kolbud), ale nie wiem jak będzie w okolicach Żukowa. Wybiera się ktoś na pstrągi w ten weekend i szuka towarzysza - ja jestem chętny Edited February 17, 2012 by ms80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Wind pisał że radunia powyżej żukowa płynie, ja zwiedziłem dzisiaj kilka miejsc nad radunią i wygląda to tak Lniska zamarznięte więc prawdopodobnie tak samo będzie aż do dolnego łapina Okolice Kolbud i Bielkówka - zamarznięte Goszyn poniżej jeziora do śluzy Prędzieszn - da się łowić ale tam o pstrąga trudno bo to bardzo krótki odcinek pomiędzy śluzami z wolnopłynącą wodą (jaź i kleń owszem ale wiosną i latem) trudna woda bo są duże wahania wody w zależności od otwarcia śluz Kuźnice i Juszkowo zamarznięte Poniżej zaporówki Juszkowo woda idzie jak szalona i dopiero przy faktorii w Pruszczu się napiętrzyło kry i nie da się łowić Poniżej Faktorii do tzw Ski w Pruszczu woda wolna od lodu i kry Od Ski do cukrowni lód poniżej cukrowni kawałek płynie ale potem (obok Techmetu) lód aż do progu wodnego w Św.Wojciechu (przy kładce na Radunice) poniżej progu około 200m można łowić ale dalej już zamarznięta (a takie fajne dołki tam są) dojechałem do mostu kolejowego w Św. Wojciechu bo na 100% do ujścia lód jest więc nie zapuszczałem się dalej Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta też tak myślę Edit: Posty scalone, czas na edycję wynosi 30min,pamiętajcie o tym Panowie. Nikoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Ja podpytywałem kumpla ze Starogardu, czy Wierzyca jest zamarznieta, ale nie daje mi odpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 myślę że tam jest lód Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 myślę że tam jest lód Otrzymałem info, że Wierzyca nie jest zamarznieta i na większości odcinków da się łowić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Otrzymałem info, że Wierzyca nie jest zamarznieta i na większości odcinków da się łowić.A jakie to odcinki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Starogard i ponizej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 O to świetne informacje Wieczorem pomyślimy czy tam nie ruszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Grzeczni byli???? To Wam powiem, że w Lniskach można połowić na Raduni, miejscami tylko pod brzegami troszkę lodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 ja bym chętnie uderzył na niestępowo i w dół do zaporówki łapino Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Mi to wsio ryba gdzie polecę ważne żeby nad woda pochodzić troszkę i pomachać kijem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magik Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 ja bym chętnie uderzył na niestępowo i w dół do zaporówki łapinoTam nie wolno, będzie kara Jutro uderzam do Kiełpina i zdam relację Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Dlaczego nie wolno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) wolno wolno, na raduni jest tylko jeden rezerwat gdzie nie wolno łowić (Jar Raduni) w Babim Dole powyżej zbiornika Rutki Edited February 24, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 To nie będzie mandatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts