Jump to content

Wietcisa

Magik
 Share

Recommended Posts

Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta. Co do Raduni - jest częściowo zamarznięta (np. w okolicach Kolbud), ale nie wiem jak będzie w okolicach Żukowa.

Wybiera się ktoś na pstrągi w ten weekend i szuka towarzysza - ja jestem chętny :)

Edited by ms80

Wind pisał że radunia powyżej żukowa płynie, ja zwiedziłem dzisiaj kilka miejsc nad radunią i wygląda to tak

Lniska zamarznięte więc prawdopodobnie tak samo będzie aż do dolnego łapina

Okolice Kolbud i Bielkówka - zamarznięte

Goszyn poniżej jeziora do śluzy Prędzieszn - da się łowić ale tam o pstrąga trudno bo to bardzo krótki odcinek pomiędzy śluzami z wolnopłynącą wodą (jaź i kleń owszem ale wiosną i latem) trudna woda bo są duże wahania wody w zależności od otwarcia śluz

Kuźnice i Juszkowo zamarznięte

Poniżej zaporówki Juszkowo woda idzie jak szalona i dopiero przy faktorii w Pruszczu się napiętrzyło kry i nie da się łowić

Poniżej Faktorii do tzw Ski w Pruszczu woda wolna od lodu i kry

Od Ski do cukrowni lód

poniżej cukrowni kawałek płynie ale potem (obok Techmetu) lód aż do progu wodnego w Św.Wojciechu (przy kładce na Radunice)

poniżej progu około 200m można łowić ale dalej już zamarznięta (a takie fajne dołki tam są)

dojechałem do mostu kolejowego w Św. Wojciechu bo na 100% do ujścia lód jest więc nie zapuszczałem się dalej

Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta

też tak myślę

Edit: Posty scalone, czas na edycję wynosi 30min,pamiętajcie o tym Panowie. Nikoś.