Magik Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Panowie, jak wygląda sytuacja na Raduni i Wietcisie? Da się wędkować czy lód jest? Przez egzamin i te mrozy, aż wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zacząłem sezonu...
baloonstyle Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Też się nad tym zastanawiam czy może Wierzyca jest wolna.
Minus Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Radunia poniżej jeziora Goszyn wolna od lodu aż do odcinka miejskiego w Pruszczu , w okolicach stadionu miejscami zamarznięta całkowicie. Ale powoli odpuszcza
baloonstyle Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Jarek to może na ten odcinek Raduni ruszymy w niedzielę ?
ms80 Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta. Co do Raduni - jest częściowo zamarznięta (np. w okolicach Kolbud), ale nie wiem jak będzie w okolicach Żukowa. Wybiera się ktoś na pstrągi w ten weekend i szuka towarzysza - ja jestem chętny Edytowane 17 Lutego 2012 przez ms80
Minus Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Wind pisał że radunia powyżej żukowa płynie, ja zwiedziłem dzisiaj kilka miejsc nad radunią i wygląda to tak Lniska zamarznięte więc prawdopodobnie tak samo będzie aż do dolnego łapina Okolice Kolbud i Bielkówka - zamarznięte Goszyn poniżej jeziora do śluzy Prędzieszn - da się łowić ale tam o pstrąga trudno bo to bardzo krótki odcinek pomiędzy śluzami z wolnopłynącą wodą (jaź i kleń owszem ale wiosną i latem) trudna woda bo są duże wahania wody w zależności od otwarcia śluz Kuźnice i Juszkowo zamarznięte Poniżej zaporówki Juszkowo woda idzie jak szalona i dopiero przy faktorii w Pruszczu się napiętrzyło kry i nie da się łowić Poniżej Faktorii do tzw Ski w Pruszczu woda wolna od lodu i kry Od Ski do cukrowni lód poniżej cukrowni kawałek płynie ale potem (obok Techmetu) lód aż do progu wodnego w Św.Wojciechu (przy kładce na Radunice) poniżej progu około 200m można łowić ale dalej już zamarznięta (a takie fajne dołki tam są) dojechałem do mostu kolejowego w Św. Wojciechu bo na 100% do ujścia lód jest więc nie zapuszczałem się dalej Przypuszczam, że Wietcisa może być całkowicie zamarznięta też tak myślę Edit: Posty scalone, czas na edycję wynosi 30min,pamiętajcie o tym Panowie. Nikoś.
ms80 Napisano 17 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Lutego 2012 Ja podpytywałem kumpla ze Starogardu, czy Wierzyca jest zamarznieta, ale nie daje mi odpowiedzi...
ms80 Napisano 18 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2012 myślę że tam jest lód Otrzymałem info, że Wierzyca nie jest zamarznieta i na większości odcinków da się łowić.
baloonstyle Napisano 18 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2012 Otrzymałem info, że Wierzyca nie jest zamarznieta i na większości odcinków da się łowić.A jakie to odcinki ?
baloonstyle Napisano 18 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 18 Lutego 2012 O to świetne informacje Wieczorem pomyślimy czy tam nie ruszyć
wind Napisano 22 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 22 Lutego 2012 Grzeczni byli???? To Wam powiem, że w Lniskach można połowić na Raduni, miejscami tylko pod brzegami troszkę lodu.
Minus Napisano 23 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 23 Lutego 2012 ja bym chętnie uderzył na niestępowo i w dół do zaporówki łapino
baloonstyle Napisano 23 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 23 Lutego 2012 Mi to wsio ryba gdzie polecę ważne żeby nad woda pochodzić troszkę i pomachać kijem
Magik Napisano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoszenie Napisano 23 Lutego 2012 ja bym chętnie uderzył na niestępowo i w dół do zaporówki łapinoTam nie wolno, będzie kara Jutro uderzam do Kiełpina i zdam relację
Minus Napisano 24 Lutego 2012 Zgłoszenie Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) wolno wolno, na raduni jest tylko jeden rezerwat gdzie nie wolno łowić (Jar Raduni) w Babim Dole powyżej zbiornika Rutki Edytowane 24 Lutego 2012 przez Minus
Rekomendowane odpowiedzi