loni31 Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 witam i bardzo prosze o pomoc nigdy nie bylo mnie stać na zakup dobrego sprzetu i musialem kupować najtansze wędki mikado za 30zl która wytrzymywala maxymalnie miesiac moijego wedkowania. Obecnie uzbieralem troche pieneidzy i kupilem sobie dobry kolowrotek ale dzis moja wedka po prostu sie zlamala przy 3 sledziach. Nie mam juz ochoty kupować jakiegoś badziewia . Poszukuje wędki ktora wytrzyma baaardzo duże przeciążenia bardzo dużo wędkuje ostatnio chodze na śledzia i pływam z kolega na bałtyk i jedyne wymagania jakie mam to aby wedka nie byla za cieżka i bardzo wytrzymała i max do 360cm ... najbardzie zalezy mi na tym żeby sie nie zlamała jak te tandente które zawsze mialem... wędka bedzie naprawde cieżko i dużo exploatowana... w jakis rodzajach powinienem szukać ? Feedery i Pickery? Karpiowe? Morskie ? Spinningowe? Sumowe? nie jestem doświadczonym wedkarzem zawsze używałem sprzetu na który bylo mnie stać dlatego prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Morskie ? Do tego dołóż jeszcze słownik języka urzędowego w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 (edited) Może MIKADO TELESURF? Świetna wędka do połowu morskiego z plaży, nadająca się również do łapania na grunt. Edited April 7, 2016 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 (...) ostatnio chodze na śledzia i pływam z kolega na bałtyk Według mojej skromnej wiedzy, to inne wędziska stosuje się do połowu śledzi a inne do połowu z łodzi - chyba że się mylę, jeśli nie, to musisz się zdecydować albo kupić dwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrek Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Ja ogólnie bym poleciła węglową. Są w granicach 200 zł i wytrzymują długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Dziękuję Sandrek w imieniu Loni'ego31 (który teraz pewnie ślęczy nad SJP). Dostarczyłeś mu tak cenny zasób informacji, że teraz wybór właściwego wędziska do połowów morskich, będzie już błachostką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Sorry Sandrek, teraz dopiero "załapałem" że chodzi o kobietę a to zmienia postać rzeczy. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristian Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 hmm... no ma morzu słuchaj to ja łowie z łódki przy długości wędziska 240 cm ale też przy zarzuceniu z mola nie mam jakichś problemów bo na łódkę to dłuższej niż 240 sobie nie wyobrażam ... na twoim miejscu bym kupił porządniejszego , ale kolega mój kiedyś kupił sobie ZEBCO cool boat czy jakoś tak , dał za nią chyba niecałe 150 zł i jakoś się trzyma , osobiście polecam marke Penn albo shimano albo daiwa , do ciebie należy wybór ale najważniejsze to to żebyś przed zakupem tą wędke zobaczył na własne oczy, pomacał poprzytulał , zabaczył jak w ręku leży ,jak się wygina ... zresztą w sklepie ci powiedzą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts