Jump to content

najwytrzymalsza wędka do 200zl

loni31
 Share

Recommended Posts

witam i bardzo prosze o pomoc

nigdy nie bylo mnie stać na zakup dobrego sprzetu i musialem kupować najtansze wędki mikado za 30zl  która wytrzymywala maxymalnie miesiac moijego wedkowania.  Obecnie uzbieralem troche pieneidzy i kupilem sobie dobry kolowrotek ale dzis moja wedka  po prostu sie zlamala przy 3 sledziach. Nie mam juz ochoty kupować jakiegoś badziewia . Poszukuje wędki ktora wytrzyma baaardzo duże przeciążenia bardzo dużo wędkuje  ostatnio chodze na śledzia i pływam z kolega na bałtyk i jedyne wymagania jakie mam to aby wedka nie byla za cieżka i bardzo wytrzymała  i max do 360cm ... najbardzie zalezy mi na tym żeby sie nie zlamała jak te tandente które zawsze mialem... wędka bedzie naprawde cieżko i dużo  exploatowana... w jakis rodzajach powinienem szukać ? Feedery i Pickery? Karpiowe? Morskie ?  Spinningowe? Sumowe?  nie jestem doświadczonym wedkarzem zawsze używałem sprzetu na który bylo mnie stać dlatego prosze o pomoc

• 4 weeks later...

Może MIKADO TELESURF? Świetna wędka do połowu morskiego z plaży, nadająca się również do łapania na grunt.

Edited by Guest

(...)  ostatnio chodze na śledzia i pływam z kolega na bałtyk 

Według mojej skromnej wiedzy, to inne wędziska stosuje się do połowu śledzi a inne do połowu z łodzi - chyba że się mylę, jeśli nie, to musisz się zdecydować albo kupić dwa.

• 2 weeks later...

Dziękuję Sandrek w imieniu Loni'ego31 (który teraz pewnie ślęczy nad SJP). ;) Dostarczyłeś mu tak cenny zasób informacji, że teraz wybór właściwego wędziska do połowów morskich, będzie już błachostką. ;):)

hmm... no ma morzu słuchaj to ja łowie z łódki przy długości wędziska 240 cm ale też przy zarzuceniu z mola nie mam jakichś problemów bo na łódkę to dłuższej niż 240 sobie nie wyobrażam ... na twoim miejscu bym kupił porządniejszego , ale kolega mój kiedyś kupił sobie ZEBCO cool boat czy jakoś tak , dał za nią chyba niecałe 150 zł i jakoś się trzyma , osobiście polecam marke Penn albo shimano albo daiwa , do ciebie należy wybór ale najważniejsze to to żebyś przed zakupem tą wędke zobaczył na własne oczy, pomacał poprzytulał , zabaczył jak w ręku leży ,jak się wygina ... zresztą w sklepie ci powiedzą .