Jump to content

[Portal] Frangielka

wind
 Share

Recommended Posts

Wędkarz powinien być człowiekiem myślącym i dążącym do doskonalenia własnych umiejętności. Powinien też umieć dostosować się do każdych warunków na łowisku, tak aby łowić skutecznie i, co chyba najważniejsze, z przyjemnością. Wszyscy wiemy jak ważnymi aspektami wpływającymi na komfort wędkowania są warunki atmosferyczne. Jednym z kluczowych jest wiatr.

Zobacz cały artykuł

Ameryki Windzie nie odkryłeś, bo już kiedyś na temat frangielki dyskutowali żeśmy byli. ;):) Dla równowagi dodam, że tekst bardzo mi się podoba, zwłaszcza że okraszony jest pięknymi zdjęciami. :) (Tzw. konstruktywna krytyka, połączona z tzw. "lizaniem podeszw"). ;)

Tak jak pisałem w tekście, pomysł znany od lat, ale czasem na własnej skórze lubię niektóre rozwiązania przetestować.

Jeżeli na własnej skórze to w porząsiu, gdyż:

Wind pisze:

Wędkarz powinien być człowiekiem myślącym i dążącym do doskonalenia własnych umiejętności.

• 5 months later...

Dodam swoje 3 gr.

Kanał Youtube.pl/Wiadomości Wędkarskie, ma film z J. Wróblewskim, który pokazuje wędkowanie za pomocą frangielki:

Osobiście wędkowałem w portowym basenie tą metodą, i jest skuteczna, przy wietrznej pogodzie :)