Duszeek Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 (edited) Opłaca się kupić taki zestaw?Dopiero zaczynam swoja przygodę z rybkami na jeziorze którym bd łowił największe okazy maja po 3kg wytrzymają te wędki? I wyrzut w miarę daleki maja? Edited July 6, 2016 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
max-wo Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 Moim zdaniem nie opłaca się to panu ze względu na same wędki. Według mnie sprzedający dodaje różne drobnostki takie jak główki jigowe,stopery,świetliki itp. aby dodać coś do obrazka żeby było tego jak najwięcej i przy okazji wyciska z tego 150%-200% ceny rynkowej. Lepiej gdyby pan kupił jedną acz porządną wędkę odległosciową i dodał do tego jakiś kołowrotek ze średniej półki a za koszt wysyłki żyłkę(bo przypuszczam że resztę zestawu pan ma czyli spławko,haczyki,ciężarki itd. ale to też nie są drogie rzeczy) . Ja bym tak zrobił, ale co pan zrobi to pana sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszeek Posted July 6, 2016 Author Report Share Posted July 6, 2016 A możesz mi polecić jakąś dobra firmę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 (edited) Wszelkiego rodzaju "zestawy" to przeważnie shit, który od pewnego czasu zalega półki i jest niesprzedawalny. Zresztą patrząc na ten zestaw w pełni się to potwierdza. W pierwszym rzędzie napisz jaka metoda Cię szczególnie interesuje, jakim dysponujesz budżetem, jakie rybki chciałbyś łowić, gdzie będziesz łowił (wody stojące czy rzeki), z brzegu czy z łódki, to spróbujemy coś doradzić. Osobiście łowię wyłącznie metodą spinningową i w tej dziedzinie mogę Ci co nieco pomóc, ale muszę wiedzieć ile możesz wydać pieniążków. Edited July 6, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 (edited) Tak jak napisał Alex, na początek określ jaka metoda połowu interesuje Cię szczególnie (spławikowa, gruntowa, spinning), oraz na jakie gatunki ryb masz zamiar polować. Bo trudno "wróżyć z fusów" jak i co kol. Duszeek ma zamiar łowić. Na początek przejrzyj tematy w działach: Spławik ; Gruntówka ; Spinning; Sprzęt wędkarski dla początkujących. Jest wielce prawdopodobne że doznasz olśnienia i znajdziesz tam coś dla siebie. O wartości użytkowej wspomnianych zestawów-składanek nie będę się wypowiadał, gdyż w zasadzie wszystko powiedzieli moi przedmówcy (przedpiszcy). Edited July 6, 2016 by Ozet Link to comment Share on other sites More sharing options...
max-wo Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 W pełni się zgadzam z panami którzy pisali przede mną, jeśli jest pan początkującym wędkarzem najpierw musi pan znaleźć swój ulubiony "gatunek uprawianego sportu" bo przecież wędkarstwo jest sportem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 W pełni się zgadzam z panami którzy pisali przede mną, jeśli jest pan początkującym wędkarzem najpierw musi pan Panowie, to byli za sanacji. Tutaj obowiązuje netykieta i nie tytułujemy się nawzajem. I żeby mi to było po raz pierwszy!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 No właśnie Max. Choćbyś nie wiem jak bardzo czuł się niezręcznie, to musisz dostosować się do zasad obowiązujących na forum. W przeciwnym razie, udzielimy Ci nagany (wzrokowej na początek). Link to comment Share on other sites More sharing options...
max-wo Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 Dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszeek Posted July 6, 2016 Author Report Share Posted July 6, 2016 Łowić będę z brzegu na jeziorze na splawik i sprężynę. Chciałbym łowić glownie okonie, szczupaki, płocie i liny. Póki co mam na sprzęt 200zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 6, 2016 Report Share Posted July 6, 2016 A, czy aby od właściwej strony rozpoczynasz zakupy? Co z Kartą wędkarską? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszeek Posted July 6, 2016 Author Report Share Posted July 6, 2016 Chodzi Ci o pozwolenie na łowienie? U nas wykupuje się je u właściciela jeziora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Dowiedz się, czy właściciel (pewnie tylko dzierżawca) jeziora nie wymaga jednak posiadania karty wędkarskiej, bo mało jest łowisk, gdzie nie jest ona wymagana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszeek Posted July 7, 2016 Author Report Share Posted July 7, 2016 Jak byłem z kumplem to tylko o pozwolenie pytali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 7, 2016 Report Share Posted July 7, 2016 Twój problem, ale pamiętaj, że ostrzegałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts