wind Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 witam, zakładam wątek, w którym zapraszam do chwalenia się wynikami w wiosennych połowach. Temat zostanie zamknięty ostatniego dnia tej radosnej dla wielu pory roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 to co łowicie panowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Dziś od 1:00 rano do 8:00 Motława w mieście. Wyniki to ponad 20 okoni w przedziale od 24 do 33 cm, dwa małe sandacze i jeden większy spadł podczas wyciągania z wody. Ogólnie wypad świetny, rybki wychodziły na twisterki czerwony brokat i przezroczysty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
donkocur Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 balon ale masz zacięcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 na Raduni echo - zero brania troci, wiatr wiał tak że ciężko było podać woblerka więc pomęczyłem trochę wahadła i po godzinie walki poszedłem do domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Na Wierzycy bez brań. Woda czysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
donkocur Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Witam, Reda dziś 4h i nic .Jeden facet srebrniaczka walnął 52 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Witam...Dzisiaj z portalowym kolegą z ŚPW wyskoczylismy na górska w świętokrzyskim MIerzawe.Ogólnie Większej lipy nie widziałem...niski stan wody, ryba sploszona,a presja jaka jest na rzece ogromna...wędkarzy dzisiaj tylu że niezłe zebranie by zrobil...kazdy mostek i dróżka prowadząca do rzeki obstawiona....ogólnie gdyby nie kolega Przemek to była by jedna wielka lipa....Przeczesujac brzegi rozmawialiśmy o muchowaniu oraz spiningowaniu...z całego wypadu tylko to było ciekawe oraz obcowanie z przyrodą i jedno drzewo które obciachały bobry...jak dochodziliśmy do tego drzewa to sploszylismy bobry...oto kilka fotek z tego rekonesansu oraz to slynne drzewo.... no i to świetnie zciachane przez bobry drzewo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) ale na foty zawsze miło popatrzeć, człowiek się przenosi w wyobraźni w tak piękne miejsca aż pachnące rybą, trudne czasy nastały panowie, to se ne wrati jak mi ojciec opowiadał jak będąc na wczasach w karkonoszach poszedł gdzieś nad jakiś pobliski strumyk i trzymając w ręku jakąś samoróbkę ze szkła złowił kikanaście pięknych pstrągów z jednego miejsca w godzinę dysponując dwoma meppsami Edited March 4, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Dziś Timon, Donkocur i Ja walczyliśmy w Niestępowie na Raduni. Pogoda bajka, woda już bardziej przejrzysta niż tydzień wcześniej. Rezultaty jedno branie. Koło godziny 10:00 Donkocur się zwija, a Ja z Timonem ruszamy na Radunie do Otomina. Tak spotykamy trzech wędkarzy , jeden chwali się ze spadł mu kropek 50+ Sami notujemy po dwa brania i taki finał tego wypadu.Ogólnie pogoda, rzeka, skład i atmosfera super, ryb brak, ale każdy zadowolony ze spotkania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 widać po pozostałościach po nawisach jak woda opadła od ostatniego razu jak byliśmy tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Tak opadła bardzo i była bardziej przejrzysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magik Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Byłem dziś z muchą od mostu w Lniskach, efektów brak, ojciec na spinning również bez efektów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 znowu piękna okolica, miejscówki pstrągiem pachnące ale..... powrót o kiju ogólnie jestem człowiekiem opanowanym ale zaczyna mnie to irytować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 No szkoda że o kiju ale i tak swietne fotki...piękna rzeczka...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Minus, gdzie tak ładnie u nas w okolicy jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 To było w Niestępowie w górę od mostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magik Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Panowie, pisałem że tam nie wolno dlatego nic tam nie łapiecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Panowie, pisałem że tam nie wolno dlatego nic tam nie łapiecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 (edited) Magik a Ty w tych rejonach łowisz? to może zaprosisz na rybki jeśli znasz te rewiry bo mnie się tam bardzo podoba Edited March 7, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magik Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 A no wędkuję, ale w tym roku jeszcze nie byłem;-) Dziś byłem na Wietcisie- woda stosunkowo niska, i moje miejscówki puste. Następnie wybrałem się na pewną piękną rzeczkę górską , wynik również zero, niemniej znalazłem tam idealną rynnę o głębokości ok 1,5m i długości z 5m, z bardzo szybką i dobrze natlenioną wodą, już sobie wyobrażam jakie tam piękne kropki latem stacjonują. Dla jasności- dalej trenowałem na muszkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) dzisiaj z Paszczakiem atakowaliśmy kropka: najpierw AGD na Wietcisie, szybko się stamtąd zawinęliśmy ponieważ woda bardzo niska, następnie przeskok na Wierzycę w Bączku - półtorej godzinki obławiania dołków i nic - woda mega niska, nawisy lodowe są 70 cm powyżej lustra wody, na koniec znany nam bardzo dobrze odcinek dolnej Raduni z myślą że może jazik się pojawił.... nie pojawił się Edited March 9, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Dziś kolejna nocka w Gdańsku. Testowałem micro jigi i muchy na troku i szok straszny. Liczyłem że jak złapie okonia to już będzie coś ale zaskoczenie było wielki.Okonie nie złapałem żadnego , rybki które się uwiesiły to 8 sandaczy. Jeden z nich tylko nie miał wymiaru, największy miał 63 cm. Szok nigdy nie złapałem tylu sandaczy i prawie wszystkie wymiarowe. Przynęty były przeznaczone na okonie, wzdręgi, jakiś biało ryb a tu zupełna odwrotność. Nie łapałem w jednym miejscu tylko cały czas się poruszałem i sandacze wychodziły z różnych miejsc. Jeden z sandaczy wyszedł na małego kogucika od kolegi Muchozola. Rybki oczywiście nadal w wodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 a gdzie foty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Fot nie ma bo po ostatniej nocce i kilu fotkach nawet nie biorę aparatu bo na zdjęciu po za czarna plama nic nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts